1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSİN İHMALKÂRLIĞI NEDENİYLE ANLAMSIZ...
POLİSİN İHMALKÂRLIĞI NEDENİYLE ANLAMSIZ...

POLİSİN İHMALKÂRLIĞI NEDENİYLE ANLAMSIZ...

son günlerde basına da yansıyan

A+A-

Feminist Atölye kadına yönelik şiddetin bir an önce ortadan kaldırılması için gereken çalışmaların süratle tamamlanması çağrısında bulundu.
 
Feminist Atölye tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basına da yansıyan kadınlara yönelik şiddet olaylarına işaret ederek bu konuda alınan önlemlerin yetersiz olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:
“Devletin görevi her bireyi korumak-kollamak ve refah içinde mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Fakat devlet çatısı altındaki şu anki imkânlar, yetersiz bir durumun varlığını gözler önüne sermektedir. Mahkeme tarafından verilen koruma emirleri dâhi, polisin ihmalkârlığı ve gerekli mekanizmanın kurulmamış olması nedeniyle anlamsız hale geliyor.

Bu yaşanan olaylar, ülkemizdeki toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya dönük politikaların hayata geçirilmesinin önemini bir kere daha ortaya çıkardı. Gerek Fasıl 154 Ceza Yasası gerekse Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’ne (TOCED) ilişkin geliştirilen çalışmaları büyük bir sevinçle izliyoruz. Bu bağlamda özellikle TOCED yasası kapsamında kurulacak olan mekanizmanın, kadına yönelik şiddeti önleme noktasında önemli adımlar atılmasına ön ayak olacağının bilincindeyiz. Böylece şu anda şiddetle mücadele ederken eksikliğini hissettiğimiz sığınma evi sorunu gerçeği de ortadan kalkacaktır. Ayrıca bu gibi vakalarda en önemli özneler arasında sayılabilecek mahkemeler, polis teşkilatı ve sağlık kurumlarında gerçekleştirilecek revizyon neticesinde şiddetin ortadan kaldırılması imkânı elde edilecektir.
 
Bizler Feminist Atölye olarak yetkili kurumların çalışmalarına hız vererek, hedeflenen çalışmaları derhal hayata geçirmesini talep ediyoruz! Kıbrıs'ta kadına yönelik şiddete karşı adım atmak için daha kaç tane kadının mağdur olmasını bekleyeceğiz?”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.