1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSLER, İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE GİTTİ...
POLİSLER, İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE GİTTİ...

POLİSLER, İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE GİTTİ...

İki kişi suçüstü tespit edildi... Zanlılar bugün mahkemeye çıkacak..

A+A-

Balıkesir’de yasak av operasyonu

Yasak av ihbarı üzerine Balıkesir köyünün güneyinde operasyon düzenleyen Avcılık Federasyonu ve Av Korucuları, yasak “fassa” avlayan iki kişiyi suçüstü tespit etti. Bölgeye çağrılan polis ekipleri yasak avlanan iki kişiyi tutukladı. Zanlılar bugün mahkeme önüne de çıkacak.

Balıkesir köyünün güneyinde bulunan ava kapalı bölge olan Demirköprü-Kamıçlıdere mevkiinde dün saat 15.00 sıralarında tüfekle yasak av yapıldığı ihbarı üzerine KKTC Avcılık Federasyonu ve Av Korucuları bölgeye operasyon düzenledi. Saat 15.30’da bölgeye varan ekip, bölgeye 150 metre geriden yaklaşarak yasak avlanan Mehmet Hürelli’yi (48) ve Mustafa Karamanoğluları’nı (62) Mehmet Hürelli adına kayıtlı tüfekle yasak av yaptıkları esnada suçüstü tespit etti. Olay yerine çağrılan Meriç Polis Karakolu ekipleri Mehmet Hürelli’yi ve Mustafa Karamanoğluları’nı Meriç Polis Karakolu’na götürdü ve tutukladı. Sanıklar bugün mahkeme önüne de çıkarılacak.

“25 adet boş fişek ele geçirildi”

KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, Demirköprü Kamıçlıdere bölgesine giden av ekiplerinin, bölgede 15-20 el silah sesi duyduklarını ve ardından 2 kişinin “fassa” avladığını tespit ettiklerini belirtti. Karaderi, şahıslardan birinin avlandığını, diğerinin ise düşen avları topladığını ifade etti. Av Korucularının söz konusu kişilere tüfeği kırmaları ve canlı fişekleri çıkarmalarını söylediğini anlatan Karaderi, bölgede arama yaptıklarını 5 adet “fassa” bulduklarını ve 25 adet boş fişek ele geçirdiklerini açıkladı. Karaderi, boş fişekler ile yasak av yapanların taşıdıkları canlı fişeklerin aynı marka olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bölgede iki ayrı silah sesi duyduklarını ifade eden Karaderi, arama sonucu tek silah bulduklarını dile getirdi.

Gözaltına alınarak Meriç Polis Karakolu’nda götürülen söz konusu kişilerin taşıdığı tüfek, canlı fişek ve boş fişekler ile vurulmuş fassalara emare olarak el koyan polis, sanıkların ifadelerini de aldı ve tutukladı.

Konuyla ilgili soruşturmasını sürdüren polisin, sanıkları “ava kapalı mevsimde avlanma”, “ava kapalı bölgede avlanma”, “izinsiz tüfek ve canlı mermi taşıma” gibi suçlamalarla, ek tutukluluk talep etmek üzere bugün mahkemeye çıkarması bekleniyor.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.