1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSLERE BÜYÜK ŞOK!
POLİSLERE BÜYÜK ŞOK!

POLİSLERE BÜYÜK ŞOK!

KKTC'de 17 polisin...

A+A-

CTP-BG Milletvekili Salih İzbul, 2013 yılında müdür muavinliğine terfi eden 17 polisin terfisinin iptal edilmesine ilişkin BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek İdare Mahkemesi’nin aldığı karara saygı duymak gerektiğini kaydeden İzbul, “şu anda yapılacak bir şey yok, hukuka saygılı olan herkes bu karara da saygılı olmak zorunda” dedi.

Terfi sistemleri ile ilgili yaptıkları soruşturmaya da değinen İzbul, soruşturma ile sicil sistemindeki adaletsizliği ortaya koyduklarını belirterek, soruşturmanın demokratik sisteminin kurulmasını gereğini ortaya koyduğunu gösterdiğini söyledi.

İzbul Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından konu ile ilgili hazırlanan yasal düzenlemenin Meclis gündemine getirileceğini belirterek, “terfi sisteminin daha adil hale gelmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

İzbul “daha demokratik, kimsenin itiraz edemeyeceği, objektif kriterler içeren bir terfi sisteminin kurulması kaçınılmazdır” dedi.

İzbul Meclis’e getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili olarak ise ilk olarak polis yasasında değişikliğe, bunun ardından ise terfi tüzüğünde değişikliğe gidilmesini sunacaklarını kaydetti.

 BRTK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.