1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE DE MAHKEMEDE DE SESSİZ KALDI
POLİSTE DE MAHKEMEDE DE SESSİZ KALDI

POLİSTE DE MAHKEMEDE DE SESSİZ KALDI

Poliste de mahkemede de sessiz kaldı

A+A-

4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Murat Erkunt, teminatla serbest bırakıldı
 
SUSMAYI TERCİH ETTİ… Tutukluluk için mahkemeye çıkarıldığında, aleyhindeki suçlamaları kabul etmeyen Erkunt, dünkü teminat duruşmasında söz hakkı verilmesine rağmen suskun kalmayı tercih etti. Erkunt’un tutukluluğu sırasında polise de ifade vermediği belirtildi.

Emine UYSAL

4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 34 yaşındaki Murat Erkunt, teminatla serbest bırakıldı.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Murat Erkunt, suskun kaldı. Polis, tahkikatın tamamlandığını ve zanlının ifade vermediğini belirtti.

Erkunt, bir önceki celsede, “17 aydır eşimle ayrıyım. 8 yaşında bir kızım var. Ayrıldıktan sonra her hafta sonu bende kalıyor. Bu çocuk da kızımla oyun oynuyor. Bu suçlamayı kabul etmiyorum” demişti.

Lefkoşa’ya bağlı bir köyde yaşanan olay, 4 yaşındaki kız çocuğunun yaşananları ailesine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. 7 Temmuz’da polise giden ailenin şikayetini geri çekmesiyle polis ileri işleme gidememişti. Ancak aile daha sonra polise başvurup, şikayetçi olmuş ve zanlı Murat Erkunt, “Cinsel taciz” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Üç günlük tutukluluk süresi dolan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ömer Ülger’i tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ülger, zanlının, tam tarihi belirlenemeyen bir günde, 2016 yılı içinde kendi evinin mutfağında 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel organını gösterdiğini belirtti.

Polis memuru Ülger, çocuğun yaşananları anne ve babasına anlatması üzerine, zanlının 10 Temmuz’da gözaltına alındığını anımsattı.

Ülger, zanlının ifade vermediğini ve suçlamaları kabul etmediğini mahkemeye aktardı.

Tahkikatın tamamlandığını belirten Ülger, KKTC vatandaşı olan ve bir belediyede çalışan zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Suçun ciddiyetine vurgu yapan Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, ifadesi alınan müştekinin yaşının küçük oluşuna dikkat çekti.

Yargıç Avcıoğlu, KKTC vatandaşı zanlının yurtdışı çıkışının yasaklanmasına, bir kefilin 30 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.