1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE DÖVÜLDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER!
POLİSTE DÖVÜLDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER!

POLİSTE DÖVÜLDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER!

Poliste dövüldüklerini iddia ettiler!

A+A-

 

Gazimağusa’da taksi şoförü Mustafa Korkmaz’ın boğazını sıkarak etkisiz hale getiren ve cebindeki 620 TL’sini çalmakla suçlanan Kamerunlu 2 öğrencinin tutukluluk süreleri uzatıldı.

Gazimağusa’da 26 Ekim’de taksi şoförü Mustafa Korkmaz’ın boğazına lastik kayış geçirip boğmaya çalışarak cebindeki 620 TL’yi çalma suçlamasıyla tutuklu bulunan Valery Sante ile Che Nji Nsoh’un tutukluluk süreleri uzatıldı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi  aleyhlerine “Soygun” ve “ciddi darp” suçlamaları ile devam eden polis soruşturması nedeni ile Kamerunlu zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kısa sürede yakalandılar

Polis memuru Engin Yıldız, mahkemedeki ifadesinde 26 Ekim’de gerçekleşen olayı anımsatarak, polise gelen şikayet üzerine başlatılan soruşturmada zanlıların kaldığı ikametgahın belirlenerek ikametgaha operasyon düzenlendiğini ancak her iki zanlının da o esnada evde bulunamadığını söyledi. Zanlıların ev arkadaşları huzurunda evde arama yapıldığını söyleyen Yıldız, evde zanlılara ait olduğu belirlenen 2 çift çamurlu ayakkabı, 1 yün kar maskesi ve suçun işlendiği gün giyildiği tespit edilen kıyafetlerin bulunarak emare alındığını anımsattı. Yapılan teknik takip sonucu zanlıların 28 Ekim tarihinde Lefkoşa’da olduğunun belirlendiğini söyleyen Yıldız, her iki zanlının da operasyon düzenlenerek Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yakalanıp tutuklandığını kaydetti.

Polisin soruşturması sürüyor

Kamerunlu zanlılar hakkında 6 gün tutukluluk temin edildiğini belirten polis memuru Engin Yıldız, devam eden soruşturma çerçevesinde 28 Eylül tarihinde Sakarya Market’te meydana gelen soygun olayının zanlılar tarafından gerçekleştirildiği yönünde ellerinde görüntü ve kanıtların bulunduğunu kaydetti. Yıldız, elde edilen görüntüler arasında zanlıların takside olduğu görüntülerin tespit edildiğini söyledi. Çevreden elde edilen kamera görüntülerinin incelendiğini ve görüntülerin uzmana gönderildiğini ifade eden Engin Yıldız, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade ederek Kamerun uyruklu Valery Sante ile Che Nji Nsoh’un 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlılardan dayak iddiası

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlılar poliste dövüldüklerini iddia ederek “öğrenciyiz, yalvarırım 8 gün tutukluluğu azaltabilir misiniz?” şeklinde konuştu. Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu bu tür suçların toplumu rahatsız eden ciddi ve vahim suç tipi olduğunu ifade ederek, polisin yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde mahkemeye ifade sunulduğunu söyledi. Kamu yararı gereği suçun ve suçluların açığa çıkarılması için polise fırsat verilmesi gerektiğini ifade eden Toroslu, zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verirken, dayak iddiası nedeni ile Kamerun uyruklu zanlıların doktor kontrolünden geçirilerek iddialar ile ilgili soruşturma açılması yönünde emir verdi.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.