1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE FETÖ DÜĞÜMÜ
POLİSTE FETÖ DÜĞÜMÜ

POLİSTE FETÖ DÜĞÜMÜ

Polisin içi karıştı

A+A-

Polisteki FETÖ soruşturması, Başsavcılık gündemine taşındı. Başsavcılık poliste hazırlanan dosyayı inceliyor. Soruşturma ve dedikodular polis içerisinde ciddi bir güven bunalımına neden oldu

30 İSİM:

Başsavcılık, kendisine ulaşan dosyayı incelenmeye aldı. Havadis’in güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, 30 civarında çeşitli rütbedeki poliste suç unsuru olabilecek bulgulara rastlandı. Başsavcılığın hassas bir çalışma ile, süreci polise devretmesi bekleniyor

100’ÜN ÜZERİNDE İFADE:

Polis Genel Müdürü İkinci Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı başkanlığında yürütülen soruşturmada, bugüne kadar 100’ün üzerinde Polis Genel Müdürlüğü personelinin ifadesi alındı. Bazı soruşturmalarda, suç unsuru olabilecek emareler başsavcılığın gündeminde

PGM HASSAS:

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun, “Kesin suç unsuru bulunanların, makamına ve rütbesine bakılmaksızın görevden uzaklaştırılması ve cezasımnı çekmesini” istediği ancak bunun hassas bir tahkikat süreci ile yapılmasını talep ettiği gelen bilgiler arasında

Polis Genel Müdürlüğü içerisinde başlatılan “Fethullahçı Terör Örgütü Soruşturması”, Başsavcılığa yazılan “soruşturma” yazısı ile yeni bir boyut kazandı.

Polis Genel Müdürü İkinci Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı başkanlığında yürütülen soruşturmada, bugüne kadar 100’ün üzerinde Polis Genel Müdürlüğü personelinin ifadesi alındı.

Türkiye’de suç unsuru olarak kabul edilen BayLock kullanımı, Bank Asya üzerinden para hareketi, himmet yardımları, Digiturk aboneliği iptali gibi birçok emareye rastlanan soruşturmada, henüz ifade süreci tamamlanmadı.

Bazı üst düzey polis müdürlerinin de isminin geçtiği soruşturma dosyası, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan GKK Eski Komutanı Yılmaz Yıldırım tarafından Başsavcılığa gönderildi.

Yeşildağlı sürecin başında

15 Temmuz olaylarının ardından Türkiye’de çok ciddi soruşturmalar devam ederken, KKTC Polis Müdürlüğü içerisinde de FETÖ bağlantıları araştırılıyor.

Aylardır devam eden soruşturma süreci, Polis Genel Müdürü ikinci yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı tarafından yürütülüyor.

Yeşildağlı tarafından hassasiyetle sürdürülen soruşturmada bugüne kadar yüzün üzerinde ifadeye başvuruldu.

İfadeler sırasında “itirafların” da olduğu öne sürülürken, birçoğunun “masum inanışlar” çerçevesinde değerlendirildiği öğrenildi. 100’ün üzerinde ifade alınırken, 30 kişide, “ileri götürülecek bulgulara” rastlandığı ortaya çıktı.

Henüz tamamlanmadan… Alelacele savcılığa

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı iken, emekliye sevk edilen Korgeneral Ömer Paç’ın yerine Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, araştırma dosyasına ön söz yazarak, başsavcılığa gönderdi.

Dosyanın alelacele Başsavcılığa gönderilmesi Yıldırım’ın “son icraatı” olurken, soruşturmanın henüz polis içerisinde tamamlanmamış olması da sıkıntı yarattı.

Polisin içi karıştı

Dosyanın Başsavcılığa gönderilmesi ile birliktei, poliste bir süredir devam eden güven bunalımı da tavan yaptı.

Uzun süredir, polis içerisinde husumeti olan, müdürlük hevesinde olan birçok isim, görevdeki arkadaşlarını “FETÖ’cülüke” suçluyor.

Ülkedeki güven ve huzurun teminatı polis teşkilatı içerisinde baş gösteren bu rahatsızlığın nasıl ortadan kaldırılacağı ise bilinmiyor.

Henüz soruşturma aşamasında

Başsavcılık, kendisine ulaşan dosyayı incelenmeye aldı. Havadis’in güvenilir kaynaklardan derlediği bilgilere göre, 30 civarında çeşitli rütbedeki poliste suç unsuru olabilecek bulgulara rastlandı. Başsavcılığın hassas bir çalışma ile süreci polise devretmesi bekleniyor.

Başsavcılıkta görevli deneyimli hukuk insanı Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil tarafından yürütülecek süreç, suç unsurlarının belirlenmesi halinde mahkeme aşamasına gelecek.

Hassas süreç

Polis Genel Müdürü Süleyman manavoğlu’nun zaman zaman “FETÖ soruşturmasını ileri götürmemekle suçlanması” ise polis içerisinde rahatsızlık yarattı.

Sürecin hassas olması ve Manavoğlu’nun hata yapmak istememesi gerekçesi, Hüseyin yeşildağlı’nın soruşturmada kılı kırk yarmasına neden oluyor.

Manavoğlu’nun, “Kesin suç unsuru bulunanların, makamına ve rütbesine bakılmaksızın görevden uzaklaştırılması ve cezasımnı çekmesini” istediği ancak bunun hassas bir tahkikat süreci ile yapılmasını talep ettiği gelen bilgiler arasında.

Polisteki FETÖ soruşturması, Başsavcılık gündemine taşındı. Başsavcılık poliste hazırlanan dosyayı inceliyor. Soruşturma ve dedikodular polis içerisinde ciddi bir güven bunalımına neden oldu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.