1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE İŞKENCE İDDİALARI!
POLİSTE İŞKENCE İDDİALARI!

POLİSTE İŞKENCE İDDİALARI!

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklanan Abdurrahman Yıldız isimli kişi, tutuklu kaldığı 3 gün boyunca kendisine işkence yapıldığını iddia etti.

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklanan Abdurrahman Yıldız isimli kişi, tutuklu kaldığı 3 gün boyunca kendisine işkence yapıldığını iddia etti.

Yıldız, “Küçük yaşta geçirdiğim trafik kazası sonucunda kafatasımda kemik eksikliği var. Bu nedenle ‘askerlik yapamaz’ raporum da var. Herhangi bir darbe yaşamıma mal olabilirdi” dedi.  

“İ.A isimli polis, üzerinde ‘insan eğiten mazlum’ yazılı plastik bir boruyu öptü ve o boruyla vücudumun çeşitli yerlerine vurdu” diyerek kan donduran iddialarda bulunan Yıldız, Narkotik ekiplerinin şikâyetçi olmaması için kendisi ve ailesini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Girne bölgesinde geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen poliste işkence iddiaları bu kez Lefkoşa Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekiplerine geldi. 19 Ağustos’ta tutuklanan Abdurrahman Yıldız, poliste tutuklu bulunduğu 3 gün süre içerisinde polis memurları tarafından işkenceye uğradığını iddia etti. Vücudunun bazı yerlerinde morluk ve çizikler bulunan Yıldız’ın kan donduran işkence iddiaları gündemi sarsacak.
Araba ve evinde arama yapılmıştı
19Ağustos’ta Lefkoşa’da Narkotik ekipleri tarafından Abdurrahman Yıldız’ın kullanımında bulunan araçta yapılan aramada kül tablası içinde uyuşturucu madde içerdiği düşünülen elle sarılmış ucu yanık bir adet sigara, evinde gerçekleştirilen aramada ise uyuşturucu içiminde kullanıldığı düşünülen iki adet pet şişe ve yatak odasının penceresinde foil kâğıdı içinde hintkeneviri olduğuna inanılan madde kırıntıları ve evin balkonunda saksı içine ekilmiş 3 adet 7 ile 4 santim arasında değişen boyutlarda hintkeneviri filizi bulunarak emare olarak alınmıştı. 

“Çeşitli işkence teknikleri kullandılar”
Abdurrahman Yıldız, polise götürülmesinin ardından Narkotik polisleri tarafından kendisine işkence yapıldığını ileri sürdü. Yıldız, söz konusu tarihte İ.A. isimli polisin Narkotik Şube’de üzerinde “İnsan eğiten mazlum” yazılı plastik bir boruyu öptüğünü ve o boruyla vücudunun çeşitli yerlerine vurmak suretiyle kendisini darp ettiğini söyledi. Öte yandan karakola ifade vermek için giden karısına polis memurlarının “Sen de kaşarlanmışsın eşin de kaşarlanmış” diyerek hakaret ettiklerini ileri süren Abdurrahman Yıldız, kendisine de mahkemeye çıkarılmadan önce çeşitli işkence teknikleri kullanılarak işkence ettiklerini iddia etti.  

“Nefesimiz ensende olacak”
Hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmasından sonra da hastaneden darp raporu aldığını ifade eden Yıldız, bu kez de isimleri H. M., A. A.ve M. C. olan polislerin Narkotik Müdürlüğü içerisinde kendisini bir odaya kapatarak “Bizden şikâyetçi olursan sana gün yüzü göstermeyiz. 3 ay yatacağın cezayı sana 15 yıl çektiririz. Her şey bizim elimizde. Sana hiç ceza da verdirmeyebiliriz, 15 yıl da verdirebiliriz. Bizden şikâyetçi olursan nefesimiz ensende olacak” şeklinde tehdit ettiklerini iddia etti.
“Hayatıma mal olabilirdi”
Abdurrahman Yıldız, Devlet Hastanesi’nden alınan darp raporunun polisin elinde olduğunu ve buna güvenmediği için Etik Hastanesi’ne giderek bir “darp raporu” aldığını söyledi. “Küçük yaşta geçirdiğim trafik kazası sonucunda kafatasımda kemik eksikliği var. Bu nedenle ‘askerlik yapamaz’ raporum da var. Herhangi bir darbe yaşamıma mal olabilirdi” dedi.  
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.