1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE KARIŞIKLIK
POLİSTE KARIŞIKLIK

POLİSTE KARIŞIKLIK

MORMENEKŞE OLAYINA İLİŞKİN POLİSTE KARIŞIKLIK

A+A-

Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu tarafından  yasadışı şekilde satın alınmasıyla ilgili patlak veren skandalın ardından yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Fileleftheros gazetesi “Poliste Karışıklık- Mormenekşe Davasında Polisler Tarafından Tanığa Gözdağı Verilmesine İlişkin Araştırma” başlıklı haberinde, Mormenekşe skandalında, yüksek rütbeli bir polisin, tanık sıfatındaki bir kişiye davranış biçimi ve emirleri yerine getirmemesiyle birlikte poliste karışıklığa neden olduğunu yazdı.

Bu olayın ardından poliste patlak veren bir başka olayın ise, Mormenekşe skandalında ilk olarak tutuklananların, tutukluluk emirlerinin Mahkeme tarafından ret edilmesiyle yaşandığını, zira polisin, söz konusu tutuklu sanıklar hakkında yeni veriler sunmayı başaramadığını yazan gazete Rum Polis Genel Müdürü Mihalis Papayeorgiu’nun, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın başkanlık muhafızı sorumlusu ve Rum İstihbarat Teşkilatı(KİP) yetkilisi Adreas Kiraiku’ya dayanan iki araştırma yapılması konusunda talimat verdiğini belirtti.

Gazete ilk araştırmanın, bir avukatın, Mormenekşe olayında tanık sıfatındaki bir kişiye gözdağı verilmesi girişiminde bulunulduğu şeklindeki şikayeti diğeri ise ilgili emirlerin yerine getirilmemesiyle olduğunu yazdı.

ANDROS KİPRİANU

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, dün yaptığı açıklamada AKEL’in zayıflatılması amacıyla Hükümete destek veren partiler tarafından örgütlü bir çalışmanın söz konusu olduğu düşüncesini yineledi.

Simerini gazetesine göre Mormenekşe skandalına ilişkin tutuklanan AKEL yetkilisi Venizelos Zannettos’u, tutuklu olduğu Limasol Polis Müdürlüğü’nde dün ziyaret eden Kiprianu, koalisyon partilerinin, Nikos Anastasiadis’in hükümette olduğu sadece sekiz aydır değil daha önceden AKEL’i zayıflatmaya çalıştığını savundu.

Kiprianu, açıklamasında ayrıca AKEL’in halk içerisinde derin köklere sahip olduğunu ve bunların kolaylıkla sökülemeyeceğini söyledi.

DİSİ, DİKO ve EVRO.KO partileri ise yaptıkları açıklamada AKEL’in suçlamalarını ret etti.

ANDROS KİPRİANU YİNE ENTRİKADAN BAHSETTİ

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Simerini gazetesine yer alan söyleşisinde Mormenekşe davasına ilişkin olarak iki AKEL yetkilisinin tutuklanmasını, AKEL’in küçümsenmesi çabası olarak nitelendirdi.  

Kiprianu, bir sanık ve yeraltı dünyasından bir kişiye dayalı olan siyasi entrikadan bahseden Kiprianu, AKEL’in duyarsız kalmayacağı sert bir siyasi yanıt vereceğini söyledi.

Kiprianu Kathimerini gazetesinde yer alan söyleşisinde ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Mari’deki patlamadan itibaren AKEL’e karşı nefret tohumları ekmekle suçladı.

Kiprianu, Mormenekşe davasında tutuklanan  iki AKEL yetkilisinin suçsuz olduğuna da inandığını söyledi.  

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.