1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU!
POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU!

POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDU!

Özel ekip soruşturacak!

A+A-

Polis tarafından ciddi şekilde darp edildiğini iddia eden 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, İskele Savcılığı’na giderek şikayette bulundu
Hüseyin ÇİÇEK
İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda önceki gün cinsel saldırıda bulunduğu şüphesi ile tutuklu bulunduğu sırada, karakolda görevli sivil bir polis tarafından ciddi şekilde darp edildiğini ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşılınca kuru bir özürle eve yollandığını belirten 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, dün oğlu Ali Yorgancıoğlu ile beraber, İskele Savcılığına giderek şikayette bulundu.
Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Zeki Yorgancıoğlu, kendisine yapılanları kuru bir özürle affetmesinin mümkün olamayacağını ve bunu yapan polisin muhakkak cezasını çekmesi gerektiğini vurguladı.

Bugün bana yarın başkasına
Kendi başına gelenlerin başka insanların başına gelmemesi için gereken en ağır cezanın verilmesinin gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, savcıya gerekli şikayet dilekçesini verdiğini ve gerekenin bundan sonra savcılık tarafından yapılacağını kendilerinin de soruşturmanın takipçisi olacağını ifade etti.

Diğer polisler neden engellemedi?
Karakolda tutuklu bulunduğu sırada kendisini bir tane polisin darp ettiğini, bazı polislerin ise engelleyebilecek durumda olmalarına rağmen sadece seyrettiklerini anlatan Yorgancıoğlu, ihmali olan o polislerden de şikayetçi olduğunu kaydetti.

Ali Yorgancıoğlu: Özel olarak soruşturulacak
Savcıya gerekli dilekçeyi vererek görevlerini yaptıklarını anlatan Zeki Yorgancıoğlu’nun oğlu Ali Yorgancıoğlu da olayın özel bir ekip tarafından soruşturulacağını ifade etti. Babasının hakkını sonuna kadar arayacaklarını belirten Yorgancıoğlu, yapılanların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak adalet istediklerini ifade etti.

TDP’den polise çağrı
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Ziyamet Karakolunda sorgulama esnasında işkence yapıldığı iddiaları konusunda Polis Teşkilatı’nı, olay hakkında açıklama yapma ve soruşturma başlatmaya çağırdı.
TDP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Öztabay, İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Ziyamet Karakolu’nda, sorgulanmak amacıyla gözaltına alınan bir kişinin, polis şiddetine maruz kaldığı yönündeki haberlerle ilgili yaptığı açıklamada “İskele'de yaşanan olayla ilgili olarak derhal adli ve idari soruşturma başlatılmalı , suçlular cezalandırılmalıdır, şeffaflık ilkesi gereği de topluma gerekli açıklamaların yapılması elzem bir gerekliliktir” dedi.
Polis mensuplarının, insan hakları olgusunu içselleştirerek, görev ve yetki sınırlarını aşmadan hareket etmesinin, hukuk devletinin en temel gereği olduğuna vurgu yapan Öztabay, Polis Teşkilatı’nın insan hakları ihlalleri ve iddialarıyla gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Öztabay, hiç kimsenin hiç kimseye işkence yapmaya ne hak, ne de yetkisinin olduğu; kişiye şiddet uygulanmasının suç olduğuna dikkat çekti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.