1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTEN UYARI...
POLİSTEN UYARI...

POLİSTEN UYARI...

Polisten uyarı...

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü, okulların açılmasıyla yoğun olan trafik akışının giriş ve çıkış saatlerinde daha da yoğunlaşacağını belirterek, sürücü ve yayaları uyardı.

Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, trafikte yaşanacak olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla yetkili diğer kurum ve kuruluşların yanında Polis Genel Müdürlüğü tarafından da gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. 

Açıklamada, sürücülerin araçlarını her zaman dikkatli ve trafik kurallarına uygun kullanmaları gerektiği, özellikle okulların olduğu bölgelerde öğrencilerin davranışlarını takip ederek doğacak tehlikelere karşı önceden hazırlıklı olunması gerektiği kaydedildi.

Polis açıklamasında, toplu taşımacılık yapan araç sürücülerine de uyarıda bulunularak, öğrencileri salimen okullarına taşımakla sorumlu olduklarını unutmamaları, yolcuları ayakta taşımamaları gerektiği ifade edildi.

Otobüslerde 11 yaşından küçük öğrencilerin taşınması halinde küçük yolcuların güvenliğinden sorumlu olacak bir refakatçi bulundurulması gerektiği de hatırlatılan açıklamada, trafik eğitiminin aileden başlandığının da unutulmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öğrencilerimiz, okullarına emniyet içinde gidebilmek için son derece dikkatli olmalı, daima kaldırımda yürümeli, kaldırım yoksa gidişine göre yolun sağ tarafını kullanmalı. Yolu kontrol etmeden aniden yola atılmamalı ve yolda yürürken arkadaşlarıyla el şakası yaparak yol içerisinde kendilerini tehlikeye atacak hareketler yapmamalıdır.

Karşıdan karşıya geçerken görüş açısının uzun olduğu yerler, yaya geçitleri ve polisin bulunduğu yerler tercih edilmelidir. Bunun dışında karşıya geçilecekse yolun sağını ve solunu kontrol etmeden ani olarak yol içerisine çıkmamalı, sürücülerin kendilerini görebileceği yerlerden veya varsa yaya geçitlerini kullanarak koşmadan ancak hızlı adımlarla karşıya geçilmelidir.

Otobüs veya araçlarda ayakta durmayıp, vücudun herhangi bir yerini dışarı çıkarılmamalıdır. Araçlardan inerken mutlaka yol kenarına açılan kapılar kullanmalı, kendilerinden küçük kardeşlerine ve arkadaşlarına daima örnek olunacak tutum ve davranışlar içerisinde olunmalı ve öğrendiklerini onlara da öğretmelidirler.” 

Açıklamada, trafikte herkesin birbirine saygı göstererek kurallara uyması halinde trafik sorununun çözülebileceği ve yaşanabilecek üzücü olayların önlenebileceği de ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.