1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PORTEKİZLİLER KIBRIS DÜĞÜNÜNDE
PORTEKİZLİLER KIBRIS DÜĞÜNÜNDE

PORTEKİZLİLER KIBRIS DÜĞÜNÜNDE

Folk-Der ekibi, Porto’nun farklı bölgeleri ve Barcelos şehrinde katıldığı gösterilerde KKTC’yi başarıyla temsil etti

A+A-

Portekiz’in Porto şehrinde, 26 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Rancho Regional de Fanzeres Kurumu tarafından organize edilen, Mund Art XXIX. Uluslararası Folklor Festivali sona erdi. Folk Der’in, Hatice Kıray yönetmeliğinde, Porto’nun farklı bölgeleri ve Barcelos şehrinde katıldığı gösterilerde Kıbrıs Türk kültürü tanıtıldı.
10 gün süren festivalde, Folk-Der ekibinin üstün performansı büyük bir beğeniyle izlendi ve takdir aldı. Uluslararası alanda gerçekleşen organizasyonda yer alan Folk Der elemanları ile farklı toplumların bireyleri bir araya gelme olanağını yakalayarak, kültür alış verişinde bulundular.

PORTEKİZLİLER KINA İLE TANIŞTI
Festival programı dahilinde gerçekleştirilen kortej sonrası, Folk-Der’in sergilediği düğün oyunu ve Kıbrıs Türk geleneklerinden olan kına yakılması yoğun ilgi topladı. Yüksek performans gösteren ekip, Portekizlilere düğün ve kınayı tanıştırdı.

KAPANIŞ SEREMONİSİ YAPILDI
Porto’da gerçekleştirilen festivalin son günü Portekiz, Brezilya, Tayvan, Romanya Bulgaristan yanında Kuzey Kıbrıs’tan Folk Der katılımıyla, kapanış seremonisi gerçekleştirildi. Kapanış günü katılımcılara birer plaket ve sertifika verildi. Dernek başkanı Ali Katipoğlu ve eğitmen Hatice Kıray, ekip temsilcilerine Kıbrıs’ı simgeleyen hediyeler takdim ederken, diğer ekipler ise kendi ülkelerini simgeleyen hediyeler sundular. Ayrılma zamanı gelince, bir süreliğine de olsa birbirleriyle kaynaşan ekipler arasında, duygusal anlar yaşandı.

Starkıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.