1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POST ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KİTAP TANITACAK
POST ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KİTAP TANITACAK

POST ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KİTAP TANITACAK

POST Araştırma Enstitüsü, “Past Traumas: The Representation of History and Peace Education” adlı kitabın baskısının tanıtımı için etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

A+A-

POST Araştırma Enstitüsü, 2 Aralık Pazartesi günü Lefkoşa’da ara bölgedeki Cyprus Community and Media Centre’de (CCMC) “Past Traumas: The Representation of History and Peace Education” adlı kitabın baskısının tanıtımı için etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, 16.00-18.00 saatleri arasındaki etkinlikte, Hakan Karahasan’ın derlediği kitap tanıtılacak.

Kitabın, 26-27 Ekim 2012 tarihleri arasında aynı isimle düzenlenen ve aralarında İtalya, Hindistan ve Kıbrıs’tan katılan akademisyenlerin sundukları bildirilerden oluşturulduğu belirtildi.

La Sapienza Üniversitesi, Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Luigi Cajani, Open University of Cyprus öğretim üyesi Michalinos Zembylas, POST Araştırma Enstitüsü ve Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi Hakan Karahasan ve Standing Together to Enable Peace Trust (STEP) isimli sivil toplum örgütünden Shreya Jani, çalışma boyunca savaş eğitimi ve barış eğitimi; Kıbrıs’ta yaşanan geçmişteki travmaların eğitim alanına nasıl yansıdığı; edebiyatın geçmiş travmaların üstesinden gelinebilmesi için bir araç olarak kullanılması ve sivil toplumun barış eğitimini toplumların gelişmesi için nasıl kullanıldığını aktarıyor.  

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.