1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POSTA DAİRESİ HEYETİ SİBER’İ ZİYARET ETTİ
POSTA DAİRESİ HEYETİ SİBER’İ ZİYARET ETTİ

POSTA DAİRESİ HEYETİ SİBER’İ ZİYARET ETTİ

Posta Dairesi’nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğluları başkanlığındaki bir heyet, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

A+A-

Posta Dairesi’nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğluları başkanlığındaki bir heyet, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti.

Eski müdürlerle birlikte ziyareti gerçekleştiren Posta Dairesi Müdürü Doğam Emiroğluları, Posta Dairesi’nin 1964 yılında Kıbrıslı Türkler’in ilk dairesi olarak açıldığını kaydetti.

Posta Dairesi’nin hem ülke tanıtımına  katkı yaptığını hem de haberleşmeyi sağladığını dile getiren Emiroğluları, haberleşme ihtiyacıyla dairenin öneminin daha çok ortaya çıktığını söyledi.

50 yılda bisikleti, herhangi bir aracı bulunmayan bir daireden dünyaya bağlı, dünya standartlarında bir daire haline geldiklerini ifade eden Emiroğluları, dünya ülkelerinin posta dairelerinin bağlı olduğu ağa kendilerinin de bağlı olduğunu anlattı.

Dünyanın her yerine aynı anda para transferi yaptıklarını dile getiren Emiroğluları, çıkardıkları pulların da çok anlamlı olduğunu, tanıtıma büyük katkı yaptığını söyledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, 50 yıl önce Kıbrıslı Türkler’in elinde araç olmadığını ancak inanç ve azim bulunduğunu söyledi ve inançla azim olduğu zaman başarılmayacak bir şey olmadığını dile getirdi.

Kıbrıslı Türkler’in elinde o yıllarda teknolojik imkanlar bulunmadığını ancak arzu, istek ve dünyaya açılma hevesi bulunduğunu ifade eden Siber, bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

KKTC pullarının tüm dünyada filatelistler tarafından tutulduğunu kaydeden Siber, bunun ülke tanıtımına katkılar sağladığını, kültürel anlamda önemli olduğunu belirtti.

Siber eskiden son derece yaygın olan mektup yazma ve mektup almanın artık ortadan kalktığını belirterek, gelişen teknoloji ile bazı değerlerin kaybolduğunu da kaydetti.
Siber çağdaş teknolojinin gerisinde kalmadan çalışma ve üretmenin önemine de işaret etti ve bunu yapacaklarını belirtti.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.