1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POSTA DAİRESİ İÇİN BÜYÜK GÜN!
POSTA DAİRESİ İÇİN BÜYÜK GÜN!

POSTA DAİRESİ İÇİN BÜYÜK GÜN!

Kıbrıs 7 24 aracılığı ile duyrulmuştu

A+A-
Kıbrıs Türk Postalarının 50. Kuruluş Yılı Dolayısı ile Posta Dairesi'nden Uluslararası Atak olarak dile getirilen serginin açılışı Kıbrıs 724 ile duyrulmuştu. Serginin açılışı ise bugün gerçekleştiriliyor.
 
bugun-001.jpg
 
Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları'nın Kıbrıs 7/24'e yaptığı yazılı açıklama şu şekilde idi;

Kıbrıs Türk Postaları'nın  Kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle  6 - 11 Ocak 2013 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde Müdürlüğümüz, Filateli Derneği ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu işbirliği ile  Cumhurbaşkanımız  Dr. Derviş Eroğlu'nun himayelerinde Kıbrıs Türk Postalarının  50. Yılı Uluslararası Pul  Sergisi  düzenlemiş bulunmaktayız.

Sergimiz de Kıbrıs Türk Postalarına ait pul, ilk gün zarfı ve ülkemizden gönderilen ve ülkemize gelen mektupların sergilenmesi yanında  yurt içi , yurtdışı , ve Türkiye'den gelen filatelistlerin  kolleksiyonları da  sergilenecektir.

Sergimizin gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu'na , PTT Genel  Müdürü  Osman Tural'a , Yurtiçi ve Yurt dışından sergimize katılacak olan tüm filatelistlere teşekkür eder, sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kıbrıs 7/24

Sergi Açılışı Esnasınıda;

Kıbrıs Türk Postaları’nın 50’nci Kuruluş Yıldönümü nedeniyle “Uluslararası Pul Sergisi” düzenlendi.

Serginin bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan resmi açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Türel, Kıbrıs Türk Filateli Derneği, Başkanı Sedat Çomunoğlu ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı temsilcisi Cengiz Ülkerdoğan da hazır bulunarak konuşma yaptı.

Sergi 11 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

EROĞLU: “POSTALAR GİTTİKLERİ ÜLKERE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ VE TARİHİNİ DE TAŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu sergi öncesi yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta postanın tarihine değinerek, KKTC’den gönderilen postaların ulaştığı ülkelere Kıbrıs Türk kültürünü ve tarihini de taşıdığını anlattı.

Kıbrıs Türk postasının dünyaya açılmak açısından önemli rol üstlendiğini kaydeden Eroğlu, Posta idaresinin tarihi bir misyon üstlendiğini söyledi.

Posta arşivlerinin sergileneceği bir müze kurulması fikrini desteklediğini belirten Eroğlu, “Posta bir tarihtir, bunu yaşatmak için müze gerekir” diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye PTT kurumunun her zaman KKTC postasının yanında olduğuna işaret ederek, müze konusunda da destek verilebileceğini ifade etti.

Posta Dairesi’nin yokluklardan şimdi bulunduğu noktaya geldiğini söyleyen Eroğlu, bu sürece katkıda bulunanları kutladı.

KAŞİF: “POSTANIN DÜNYAYA AÇILMASI KKTC’Yİ TANIMAYANLARA ÖRNEK OLSUN”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif etkinlikte yaptığı konuşmada, geçmişte yaşanan imkansızlıkların ve geçirilen süreçlerin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, bu gibi etkinliklerin geçmişte yaşananları gelecek nesillere aktarmak için önemli rol üstlendiğini belirtti.

Postanın önemini anlatan Kaşif, haberleşme yöntemlerinin değiştiğine işaret etti.

KKTC Postası’nın ve pullarının dünyaya açıldığına değinen Kaşif, bu durumun KKTC’yi tanımayan ve tanımak istemeyenlere örnek olması gerektiğini söyledi.

EMİROĞULLARI: “ULUSLARARASI ALTYAPIYA SAHİBİZ”

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, Posta Dairesi’nin 50 yıldır Kıbrıslı Türklerin haberleşme ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirerek, Daire’nin geçmişiyle ilgili bilgi verdi.

Posta Dairesi’nin uluslararası altyapıya sahip olduğunu kaydeden Emiroğulları, “PTT’ye bizi dünyaya bağladığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

RAKAMLARLA POSTA...

“Posta bitiyor diyorlar ama durum öyle değil” diyen Emiroğlulları, 2008 yılında 3 milyon 824 bin 22 olan işlenen gönderi sayısının 2012 yılında 5 milyon 439 bin 337’ye çıktığını söyledi.

Emiroğulları 2008 yılında 26 milyon 943 bin 661 TL olan Daire gelirinin de 2012’de 65 milyon 224 bin 741’e çıktığını ve bu sürede hizmet ücretlerine her hangi bir artış yapılmadığını söyledi.

Emiroğulları, PTT ile para transferi konusunda anlaşma imzalandığı bilgisini de verdi.

TÜREL: “POSTA YOK OLMUYOR AMA ŞEKİL DEĞİŞTİRİYOR”

Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Türel de yaptığı konuşmada Emiroğulları’nın PTT’ye teşekkürüne cevaben “Bizde ne varsa burada olması gerekiyor. İki kardeş ülke mensubunun aynı şeylere sahip olması adalet açısından da gerekli” diye konuştu.

“Posta yok olmuyor ama şekilde değiştiriyor” diyen Türel, artık kimsenin mektup yazmadığını ancak postaların sahip oldukları ağın önemini koruduğunu ifade etti.

ÇOMUNOĞLU: “POSTA MÜZESİNE İHTİYAÇ VAR”

Kıbrıs Türk Filateli Derneği Başkanı Sedat Çomunoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada Posta Müzesi’ne duyulan ihtiyaçtan bahsetti.

Çomunoğlu, hükümet yetkililerini Posta Müzesi kurulması için adım atmaya çağırdı.

ÜLKERDOĞAN: “50 YIL BİR DÖNÜM NOKTASI”

Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı adına konuşan Cengiz Ülkerdoğan, 50 yılın önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek sergiyi düzenleyenleri kutladı.

Kıbrıs Türk Filateli Derneği’nin federasyonlarının üyesi olduğunu ifade eden Ülkerdoğan, KKTC’deki derneği Türkiye’deki organizasyonlara davet etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları ile Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Türel kurdele keserek serginin açılışını yaptı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.