1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POSTA DAİRESİ’NDE PASTA KESME TÖRENİ YAPILDI
POSTA DAİRESİ’NDE PASTA KESME TÖRENİ YAPILDI

POSTA DAİRESİ’NDE PASTA KESME TÖRENİ YAPILDI

Kıbrıs Türk Postaları’nın kuruluşunun 50. Yıldönümü, Posta Dairesi’nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif’in de katıldığı pasta kesme töreniyle kutlandı.

A+A-

KÂŞİF: “POSTA ÇALIŞANLARI KIT KOŞULLARDA GEÇMİŞTE BU GÖREVLERİ SÜRDÜRMÜŞ BÜYÜKLERİNİ ÖRNEK ALMALI”

Kıbrıs Türk Postaları’nın kuruluşunun 50. Yıldönümü, Posta Dairesi’nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif’in de katıldığı pasta kesme töreniyle kutlandı.

Törene geçmişte Posta Dairesi’ne hizmetleri olmuş eski daire mensupları, emekli müdürler ve diğer ilgili derneklerin temsilcileri katıldı.

Pasta kesimi öncesi bir konuşma yapan Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları, Posta İdaresinin ülkenin temel taşı ve halkın ilk tanıştığı daire olduğunu söyleyerek, “postacılığın” bir ünvan olarak yaşamın sonuna dek taşındığını kaydetti.

Posta Dairesi emeklilerinin etkinlikte bulunmasının yüzlerini güldürdüğünü kaydeden Emiroğulları, 6 Ocak 1964’ten bu yana dairenin gelişerek bugün dünya çapında bir daire haline geldiğini söyledi.

Emiroğulları konuşmasında emekli Posta Dairesi çalışanlarına bundan sonraki yaşamları için mutluluk ve sağlık diledi.

Emiroğlu’nun konuşmasının ardından eski Posta Dairesi müdürleri de konuşmalar yaparak daireyle ilgili anılarını paylaştı.

ÇOMUNOĞLU

Filateli Derneği Başkanı Sedat Çomunoğlu da Posta Dairesi’nin geçmişin kıt koşullarında mecburiyetten kurulan 50 yıllık bir daire olduğuna işaret ederek, insanlarla birebir teması olan dairenin hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kendisini posta camiası dışında görmediğini de kaydeden Çomunoğlu, Dairenin 50. Yılını kutlayarak tüm emeklilere uzun ömür dileğinde bulundu.

KÂŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif de salonda bulunan genç dinleyicilere seslenerek, eskiden aynı görevlerde bulunmuş büyüklerini örnek almalarını dilediğini, fakat üzülerek bunun olmadığını gördüğünü vurguladı.

Kâşif, bugün “Ben motora binmem, dağıtıcı olmam” diyen memurlar bulunduğunu belirterek, siyasilerin “dayılık-amcalık” yaptığını, müdürlerin ise bazı kişileri kollamaya çalıştığını gördüğünü söyledi.

Her işi o işin ehli kişiye vermek gerektiğini kaydeden Kâşif, postacılığın halka bir şeyler götürmek, iletmek  demek olduğunu belirtti.

Teknolojik altyapısı hazır olan Dairenin bu gelişmişliğiyle daha ileriye gideceğine inandığını söyleyen Kâşif, birlikte hedeflere doğru yürüneceğini sözlerine ekledi.

Kâşif’in konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ve 50. yıl pastasının kesimi yapıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.