1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POSTA DAİRESİ’NDE POSTA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
POSTA DAİRESİ’NDE POSTA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

POSTA DAİRESİ’NDE POSTA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Daire’ye 30 yıl ve üzeri hizmette bulunmuş personele teşekkür belgeleri verildi;

A+A-

 

POSTA DAİRESİ’NE 30 YIL VE ÜZERİ HİZMETTE BULUNMUŞ PERSONELE TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ

Dünya Posta Günü dolayısıyla Posta Dairesi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve Müstaşarı Suat Yeldener de katıldı. Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından Daire’ye 30 yıl ve üzeri hizmette bulunmuş personele teşekkür belgeleri verildi.

EMİROĞULLARI

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları yaptığı konuşmada tüm dünyada posta idarelerinin 9 Ekim’de kutladığı günün KKTC’de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, bu yıl KKTC’de Bakanlar Kurulu’nun değişmesi nedeniyle gün dolayısıyla yapılacak etkinliğin bugüne ertelendiğini ifade etti.

Emiroğulları, Posta Günü’nün Dünya Postalar Birliği’nin kuruluşunun yıldönümü olduğunu hatırlatarak, haberleşmenin insanoğlunun varoluşu ile başladığını, dumanla, habercilerle ve posta güvercinleriyle sağlanarak nihayetinde bugünkü çağdaş durumuna ulaştığını anlattı.

Ülkede altyapısı olan, dünyaya network ağıyla bağlı tek dairenin Posta Dairesi olduğunu da dile getiren Emiroğulları, Amerika, İngiltere ve Japonya ile bağlantıda olduklarını, İsviçre’den seminer teklifleri aldıklarını kaydetti.

Emiroğulları KKTC pullarının ise dünyada en fazla aranan pullar arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, Posta Dairesi’nin personel, araç, teçhizat ve bina sorunlarını iyi bildiğini belirterek, gelişen dünya düzeni içinde hizmet içi eğitimlere önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Taçoy, Posta Dairesi’nin gelişen dünya koşullarına ayak uydurmak ve gönderilerin takibinin internet üzerinden yapılabilmesinin güven açısından önemli olduğunu ifade ederek, 50 yılda tüm imkânsızlıklara rağmen mevcut noktaya gelebilen dairede herkesin emeği bulunduğunu vurguladı.

Koli gönderilerinde yüzde 20’lik artış ve Dairenin gelirlerindeki yükselişe de işaret eden Bakan Taçoy, devreye sokulan “Posta Bankacılığı”yla da gerek yurtiçi gerekse yurtdışına para transferinin mümkün olduğunu, yurtdışından gelecek gönderilere uygulanacak “posta kodu” sorunununsa artık çözüldüğünü belirtti.

Taçoy, KKTC’de basılan pulların ülkeyi yurtdışında tanıttığını da belirterek, önümüzdeki günlerde bu pullar için bir program yapılacağını, özellikle 1. Dünya Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle pul basmak istediklerini bildirdi.

Taçoy, Posta Dairesi hizmetlerinin daha iyiye götürülmesini hedeflerken, filateliye önem veren kişilerden de faydalanmak, gençleri filateliye yönlendirmek istediklerini, yeni dönemde bir yol haritası çizerek başarıya ulaşmayı arzuladıklarını kaydetti.

PERSONELE TEŞEKKÜR

Konuşmaların ardından Daireye 30 yıl ve üzeri hizmeti bulunan Doğan Emiroğulları, Erkan Ertalu, Şenol Alnur, Tüzel Serden, Canan Nuri, İlter İnsan, Hasan Abakan, Necla Cankoy ve Erşan Tutkulu’ya Teşekkür Belgeleri Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve Müsteşarı Suat Yeldener tarafından verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.