1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PRENS CHARLES ADAYA GELİYOR
PRENS CHARLES ADAYA GELİYOR

PRENS CHARLES ADAYA GELİYOR

İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi olan Prens Charles

A+A-

“Prens Charles da kalu Bela’da Müslüman oldu” sözüyle bir dönem oldukça konuşulan Kıbrısi, Prens’in “Hüseyin” adını aldığını da söylemişti.

İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi olan Prens Charles’ın adaya gelmesi bekleniyor. Elde edilen bilgilere göre tüm dünyada müritleri bulunan ve dün hayatını kaybeden Nakşibendî tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin naşını ziyaret etmek için, dünyanın hatırı sayılır insanları Kıbrıs’a gelmeye hazırlanıyor.
 
Bunların içerisinde İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi olan Prens Charles’ın da bulunduğu öğrenildi. Ancak, Charles’ın Larnaka Havaalanı’ndan mı, Üsler bölgesinden mi yoksa Ercan Havalimanı’ndan mı geleceği sır gibi saklanıyor. 

“Dünyayı kurtarmak için İslam’ın izinden gidin” demişti
 
Prens Charles da kalu Bela’da Müslüman oldu” sözüyle bir dönem oldukça konuşulan Kıbrısi, Prens’in “Hüseyin” adını aldığını da söylemişti. İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi olan Prens Charles, geçen yıl Mart ayında Ortadoğu turu kapsamında Katar’a gitmişti. Prens, Katar’da Arapça dersleri aldığına dair haberler basında yer almıştı.
 
İslam ve Orta Doğu kültürüne daima hayranlık duyduğunu saklamayan Galler Prensi Charles, danışmanı aracılığıyla yaptığı açıklamada Arapça öğrenmeye çok hevesli olduğunu ve altı aydır özel ders aldığını belirtmişti. Prens Charles’ın doğa gönüllülerine seslendiği bir konuşmasında “Dünyayı kurtarmak için İslam’ın izinden gidin” demişti. Daha önce de konuşmalarında İslam vurgusu yaptığı için İngiliz gazeteleri Prens Charles'ın İslamiyet’i seçtiği haberlerini gündeme getirmişti.
 
Haberal Kıbrıslı
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.