1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PRENS GEORGE VAFTİZ EDİLDİ
PRENS GEORGE VAFTİZ EDİLDİ

PRENS GEORGE VAFTİZ EDİLDİ

İngiltere veliaht prensi George doğumundan üç ay ve bir gün sonra Londra’daki St James sarayında bulunan Kraliyet Şapel’inde sadece 22 kişinin davet edildiği vaftiz töreni yapıldı.

A+A-

Anglikan kilisesi başpiskoposu Justin Welby’nin gerçekleştirdiği sade törene sadece Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın yakın akrabaları ve arkadaşları katıldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Prens George törende 1841’den beri Kraliyet ailesinin 60’dan fazla üyesinin içinde vaftiz edildiği beyaz vaftiz elbisesinin Kraliçe Elizabeth’in özel terzisi Angela Kelly tarafından dikilmiş bir kopyasını giyiyor.

Törende Kraliçe Victoria’nın vaftiz töreni için 1840 yılında yapılan zambak desenli gümüş süs havuzu kullanılıyor. Havuz geleneklere uygun olarak İsa’nın da sularında vaftiz edildiğine inanılan Ürdün nehrinden getirilen su ile dolduruldu.

SADECE 22 DAVETLİ
Geçmişte Avrupa’nın tüm Kraliyet ailelerinden temsilcilerin katıldığı ve Buckingham Sarayı’nda gerçekleştirilen görkemli törenlerin aksine, Prens George’un vaftiz törenine yakın akrabaları dışında hiçbir soylu davet edilmedi.

Törende Kraliçe Elizabeth, Prens Phillip, Prens Charles, Camilla ve bebeğin amcası Prens Harry kraliyet ailesini temsil ederken, Middleton ailesinden Carole ve Michael Middleton’ın yanı sıra James ve Pippa Middleton katıldı.

Yakın akrabalar dışındaki tüm davetlilerin Kate ve William’ın eski dostları arasından seçildiği açıklandı.

Tüm davetlilerin şapele girmesinin ardından tören kıyafetlerini giymiş İngiliz askerleri Kilise kapısında top atışı gerçekleştirdi.

Bir grup Kraliyet severin St James Sarayı’nın kapısında yaklaşık iki gün kamp kurmasına rağmen, Kraliyet mensupları şapele arka kapıdan girmeyi tercih etti ve kalabalığı selamlamadı.

ŞIKLIK YARIŞI
Cambridge Düşesi Kate oğlunun vaftiz törenine  yakası fırfırlı, beyaz bir elbise ve beyaz bir şapka ile katılırken, Kraliçe Elizabeth bu özel gün için açık mavi bir palto ve aynı renkte bir şapka tercih etti. 

VAFTİZ ANNE VE BABALARI DA ŞAŞIRTTI
Kendi vaftiz babalarından biri Yunanistan Kralı Constantine olan Prens William ve Cambridge Düşesi Kate oğulları için geleneklere uygun olarak 7 vaftiz anne ve babası seçti.

Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Earl Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem ve Zara Tindall’dan oluşan listede sadece Prens William’ın kuzeni Zara Tindall’ın Kraliyet ailesi mensubu olması şaşkınlık yarattı.

Kraliyet uzmanları seçilen isimlerin Kate ve William’ın çocuklarını olabildiğince normal yetiştirme kararının bir sonucu olduğunu belirtti.

Oliver Baker’ın Kate ve William’ın St Andrews üniversitesinden yakın bir arkadaşları olduğu belirtilirken, iç mimar Emilia Jardine-Paterson’ın Kate Middleton’ın Marlborough lisesinden arkadaşı olduğu açıklandı.

Vaftiz anneler arasında en çok dikkat çeken isim ise William’ın annesi Prenses Diana’nın yakın arkadaşı Julia Samuel oldu.

Yorumcular Prens William’ın oğlunun annesinin yakın arkadaşlarıyla daima bağlantıda kalmasını sağlamak için böyle bir tercihte bulunduğunu söyledi.

Uzun süre Prens Harry ve William’ın özel sekreterliğini yapan Jamie Lowther- Pinkerton’un ise Kraliyet ailesinin özellikle güvendiği bir isim olduğu açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.