1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PRENSİPTE ANLAŞTILAR HABERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ
PRENSİPTE ANLAŞTILAR HABERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

PRENSİPTE ANLAŞTILAR HABERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

PRENSİPTE ANLAŞTILAR HABERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

A+A-

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın, mevcut hükümetin revize edilerek yola devam etmesi konusunda prensipte anlaştığı haberlerini hem CTP içerisinden hem de yeni kabine de ismi geçenlerden açıklama geldi.

SONAY ADEM: SPEKÜLASYON

Talat ve Denktaş'in prensipte anlaştığı haberleri üzerine HaberKıbrıs'a açıklama yapan Sonay Adem "bu haberler tamamen spekülasyon" diyerek haberleri yalanladı. Sonay Adem'in Çalışma Bakanlığı için ismi geçiyordu.

DİZDARLI: TEKLİF GELİRSE HAYIR DEMEM

Sağlik Bakanlığı için ismi geçen Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıcı Dr Bülent Dizdarlı ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisine böyle bir teklifte bulunulmadığını ancak teklif gelirse hayır demeyeceğini kaydetti. Dizdarlı şöyle devam etti: "Teklif gelirse hayır demem ama üstüne de atlamam, iş yapmak isterim, bunu içinde başbakan ve başkanla konuşmam gerekir"

SOLYALI: CTP'NİN ÖNCELİĞİ HÜKÜMET PROGRAMI

CTP-BG Parti Meclisi üyesi Ürün Solyalı ise Haber Kıbrıs'a yaptığı açıklamada; CTP'nin önceliğinin hükümet programı olduğunu ve isimleri tartışmayı bugün için uygun bulmadığını söyledi. Solyalı açıklamasında şunları kaydetti: "CTP daha önce de birçok sözcüsünün açıkladığı gibi önceliğini ilkelere ve hükümet taslak programına veriyor. Bunun için çalışıyor. Bu çalışmanın da sonuna geliyor. Bu çalışma parti meclisinde ele alınacak. Sonuçlanacak ve koalisyon görüşmeleri öyle başlayacak. CTP isimleri tartışmayı bugün itibari ile uygun da bulmuyor ve gündeminde de değil. Çünkü öncelikle ilkesel bir anlaşmaya varılmalı koalisyon ortağı veya ortaklari ile. Hangi bakanlığın kime kalacagı da burada somutlaşacak. Tüm bu haberler spekulatif. Önceligimiz ilkeler ve program. "

Haber Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.