1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROBLEM YARATMAYA DEVAM EDİYOR
PROBLEM YARATMAYA DEVAM EDİYOR

PROBLEM YARATMAYA DEVAM EDİYOR

‘CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, geçicilerle ilgili tavır değişikliği nedeniyle DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı eleştirdi.

A+A-

Geçici istihdamlar sebebiyle yaşanan hükümet krizi tam aşıldı derken, bu kez DP’nin meclise geçicilerle ilgili alternatif bir yasa önerisi sunması ipleri kopma noktasına getirdi. Öte yandan milletvekili transferlerini engelleyecek yasa önerisi ile ilgili görüş ayrılıkları da hükümet ortakları arasında işlerin yolunda gitmediği görüşünü destekledi.

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, geçici istihdamlar sebebiyle yaşanan hükümet krizindeki son durumu katıldığı Öğlen Ajansı programında değerlendirdi.

MUTABAKATA SADIK KALINMADI

Hükümet ortaklarının kurultay istihdamları nedeniyle daha önce mutabakata vardıklarını ancak gelinen noktada bu anlaşmaya sadık kalınmadığını belirten Kalyoncu,‘Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı tavır değişikliği nedeniyle eleştirdi.

ALTERNATİF YASA

CTP’nin haberi olmadan DP’nin meclise sunduğu ve bütün geçicilerin işe devamını sağlamaya yönelik hazırlanan yasa önerisi hakkında Kalyoncu, şunları söyledi.

“Ben geçmiş CTP-DP hükümetlerinde bakanlık yaptım. Sayın Serdar Denktaş’ın 2003 öncesi alınan 1600 geçicinin işten durdurulmasıyla ilgili nasıl büyük bir uğraş verdiğinin bizzat şahidiyim. Üstelik Serdar Bey köy köy dolaşarak bu çalışanlara ‘borçlanmayın durdurulacaksınız’ demişti. Bizde onun girişimleriyle Bakanlar Kurulu’nda bu geçicilerin durdurulmasını sağladık. Bunu etik bulmadığı için söylemişti. O zaman etik bulmuyordu (geçicilerin işten durdurulmamasını) ama şimdi vicdan muhasebesi yapıyor. “

Kalyoncu, Denktaş’ın o dönem olduğu gibi bugün de yine tavır değişikliğine gittiğini ifade ederek şöyle devam etti.

“1600 kişiden sadece bizim bakanlıklarımızda çalışan geçiciler durduruldu. Geriye kalanlar durdurulmadı. Ben bu politikayı tuhaf bulmaktayım.”

‘DP YİNE ÇIKINTILIK YAPIYOR’

DP’nin hükümet içerisinde problem yaratmaya çalıştığını belirten Kalyoncu, UBP ile DP arasında işbirliğinin başladığını savunarak şöyle dedi:

“DP her zaman koalisyonlarda problem yatmaya meraklıdır. Yine aynısını yapmaya başladı. Şimdi vatandaş ‘böyle olacağı belliydi’ demeye başladı. Öte yandan bu UBP ile DP’nin koalisyon hükümeti devam ederken başladığını gösteriyor. Bu da ahlaki değildir.”


‘EROĞLU’NUN SÖLYEMLERİ SIKLAŞTI’

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun UBP ile DP koalisyonundan yana tavır sergilediğini savunan Kalyoncu, son günlerde Eroğlu’nun iç gündeme yönelik söylemlerinin sıklaştığına dikkat çekerek şu iddialarda bulundu;

“Son zamanlarda Sayın Eroğlu’nun içeriye yönelik demeçlerinin arttığını görüyoruz. UBP ile DP’ye yardımcı olarak bize engel olmaya çalışıyor. Ayrıca AK Parti’de zor günler yaşanıyor. AK Partinin Kıbrıs politikasından rahatsızlık duyan Sayın Eroğlu, yaşanan karışıklıktan faydalanmaya çalışıyor.”

TRANSFER KRİZİ

Milletvekili transferlerini engelleyecek düzenlemeler içeren yasa önerisinin ilgili maddelerine tepki gösteren DP-UG Milletvekili Zorlu Töre, programa telefonla katılarak, Kalyoncu’nun bir dönem UBP’li ve DP’li isimlere bakanlık teklifi sunduğunu iddia etti. Töre şöyle dedi:

“Demokrasilerde şikeyi yapanlar kendileridir geçmişte. CTP-DP hükümetinde hem UBP’den hem DP’den milletvekili ayartıp onlara bakanlık veren kendileridir. Transferin alasını geçmişte kendileri yapmıştır. Bizde diyoruz ki bu gibi olayları ortadan kalksın ancak milletvekillerinin hür iradesini ipotek altına alacak uygulamalardan da kaçınalım. Sayın Ömer Kalyoncu, Sayın Enver Öztürk’ün evinde bakanlıklarvermediniz mi?

Hükümeti bu şekilde bozmadınız mı? Turgay Avcı UBP’de Genel Sekreter, Erdoğan Şanlıdağ Genel Sekreter Yardımcısıydı. Sayın Mustafa Gökmen DP’li milletvekiliydi. Bu insanları nasıl ayarttılar? Bunlar etik miydi? Asıl şike budur. Bu gibi olaylar yasaklanmalıdır”

Kalyoncu, Töre’niniddialarına ise şu şekilde yanıt verdi.

“Ben kimseye bakanlık vermedim. Böyle bir pazarlık da yapmadım. O dönemde kendi partilerinden ayrılmak isteyen çok isim vardı. Üstelik çok iyi bilinir ben o dönem CTP Genel Sekreteri olarak DP ile CTP hükümetinin bozulmasına da karşıydım. Benim böyle bir pazarlık durumum olmadı. Asıl örtülmeye çalışılan mesele başkadır. Anlaşılan o ki bazı milletvekillerinin başka bir partiye geçme hesapları var. Bahane üretiyorlar.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.