1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROF. Dr. ÖZTOPRAK 'SENATO'YA İADE
PROF. Dr. ÖZTOPRAK 'SENATO'YA İADE

PROF. Dr. ÖZTOPRAK 'SENATO'YA İADE

DAÜ Senatosu'nun 26 Eylül'deki kararı tanınmadı

A+A-

PROF. Dr. ÖZTOPRAK 'SENATO'YA İADE

 

DAÜ Senatosu'nun 26 Eylül'deki kararı tanınmadı

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Senatosu'nun 26 Eylül'deki kararı tanınmadı.DAÜ  Vakıf Yöneticiler Kurulu bu akşam, rektör seçimi gündemiyle olağanüstü toplandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu, DAÜ Senatosu'nun 'görev süresi dolmadan' yeniden rektörlüğe önerdiği Prof. Dr. Öztoprak kararını geri iade etti.

SENATO NE KARAR ALMIŞTI?

DAÜ Senatosu, 4 Temmuz’da yapılan “temayül yoklamasına” tek aday olarak katılan ve yüzde 78 civarında oy alan Rektör Prof. Dr.  Abdullah Öztoprak’ın yeniden rektör atanması için Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK)’ya öneride bulunmuştu.

 

YORGANCIOĞLU: DAÜ SEÇİMLERİ DAHA DEMOKRATİK OLMALI 

DAÜ'deki rektör seçimleri bugün hükümetin icraatları ile ilgili düzenlenen basın toplantısında da gündeme geldi. Başbakan  ÖzkanYorgancıoğlu,DAÜ’deki rektör seçimleri ile ilgili   hükümetin bu üniversitenin içişlerine müdahalede bulunmadığını belirterek, üniversitenin seçimlerinin çok daha demokratik kurallarla yapılması gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, “Bu kurallar çerçevesinde  şimdiki rektör yenden seçilecek ve önerilecekse buna hiç kimsenin itirazı olmayacaktır” dedi.

DENKTAŞ: ÖZTOPRAK'IN GÖREVİ 14 EKİM'DE SONA ERECEK

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş,  DAÜ’deki rektör seçimiyle  ilgili soruya verdiği yanıtta ise mevcut Rektör Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın görevinin 14 Ekim’de dolacağını hatırlattı.

Öztoprak’ın 7 yıldır bu görevi devam ettirdiğine dikkat çeken Denktaş,  özetle; “7 yıldır görev  yapan biri daha münhal ilan edilmeden  Türkiye’ye kadar ulaşmak suretiyle ben rektör kalayım diyorsa  ne düşünürsünüz” d edi.

Denktaş, DAÜ’ye daha demokratik bir yapı kazandırmak için yasal değişiklikler yapmak istediklerini VYK’nın yeni münhal edeceği süreye kadar bir vekilin rektörlük görevini sürdüreceğini, bu sürede de yasal düzenlemelerin yapılacağını  anlattı.

Bir devlet üniversitesinin, her gelen rektörün kendininmiş gibi hareket ettiği bir yer olmadığını söyleyen Denktaş,  uyum içinde çalışan bir yapı hayal ettiklerini söyledi.

Denktaş, “Bunu başarabilecek bir rektör mutlaka bulunur. Belki Abdullah Bey kendisi de olur. Yasak koyduğumuz yok. Çünkü rektör VYK’nın Senato’ya önereceği isimler olacak Rektör. Belki yine kendisi olur bilmem ama şu an görevi devam ederken rektör olayım diye baskı oluşturması benim kabul edip boyun bükebileceğim bir konu değil” dedi..

EYLEM VE SİYAH ÇELENK

Bu arada Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden bir grup öğretim görevlisi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın hükümetin bir yılını değerlendirdiği basın toplantısında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde rektör ataması ile ilgili yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi.

Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı önüne giderek siyah çelenk bırakan DAÜ öğretim görevliler, Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun kararı beklenmeden açıklama yapılmasının teamüller ve özerk üniversite anlayışıyla bağdaşmadığını savundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.