1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROF. OSAM İRAN’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
PROF. OSAM İRAN’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

PROF. OSAM İRAN’A ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Prof. Dr. Osam,

A+A-

 

ZİYARETTE TIP, ECZACILIK VE EĞİTİM ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ELE ALINDI E-VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam üniversiteden bir heyetle birlikte İran’a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette iki ülke arasında tıp, eczacılık ve eğitim alanında var olan işbirliklerinin daha ileriye nasıl taşınacağı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu ve bazı iş birliği anlaşmaları imzalandı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre Prof. Osam ve beraberindeki heyet Tahran ve Kerman şehrinde çeşitli temaslarda bulunarak kurumsal işbirlikleri ve teknik incelemelerde bulundu.

30 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarette DAÜ heyeti İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı, Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği, Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi, Kerman Tıp Üniversitesi, Uluslararası Azad Üniversitesi, Shahid Bahonar Üniversitesi ve çeşitli eczacılık laboratuarlarına ziyaretlerde bulundu.

Ziyarette, İran Devleti’nin kanser araştırmaları, ilaç geliştirme araştırma laboratuarları, obezite ve beslenme alışkanlıkları ile genel anlamda bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi konusundaki tecrübeleri ve bunların KKTC’deki uygulama alanlarına nasıl yansıtılabileceği de konuşuldu.

Tahran Tıp Üniversitesi ile DAÜ arasında tıp ve eczacılık alanlarında akademik işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, staj, teknik bilgi alışverişi gibi konuları kapsıyor.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam konuyla ilgili açıklamasında gerçekleştirdikleri ziyaretlerin önemini vurguladı ve dünyada saygınlığı bulunan kurumlarla yapılan işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gerçekleştirdikleri ziyaret ve anlaşmalarının  DAÜ’de eğitim alan tıp ve eczacılık öğrencilerine büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. Osam, “DAÜ yapacağı sağlık alanındaki bilimsel çalışmalarla ülkemize de büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.