1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROJELER YAKINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
PROJELER YAKINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

PROJELER YAKINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

proje aşamasında olduğunu ve yakında bu projeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, her taşocağına özel, fiziki yapıya göre rehabilite amaçlı çalışmaların proje aşamasında olduğunu ve yakında bu projeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakırcı, Kıbrıs Genç TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı.

Bakan Bakırcı programda taşocakları ile ilgili soruları yanıtlarken, taşocağı işletmeciliğinin tüm ülkelerde gerçekleşen bir faaliyet olduğunu ama önemli olanın bunu bilimsel ve doğru yöntemlerle yapmak olduğunu söyledi.

Bakırcı, ülkede bugüne kadar verilen taşocağı izinleri sonrası yeterli denetimlerin yapılmayışı nedeniyle bugün ortaya çıkan üzücü tablonun oluştuğunu vurguladı.

Bakırcı, Türkiye'yi örnek göstererek, yüzölçümü olarak büyük bir ülke olduğundan dolayı bu tür taşocaklarının yerleşim yerlerinden oldukça uzak yerlerde faaliyet gösterdiğini; bu durumda hem yerleşim yerlerinde çevre kirliliği yaratmadığını hem de insanlar her gün görmediği için çok fazla gündeme gelmediğini söyledi.

KKTC'nin yüzölçümünden dolayı mesafelerin kısa oluşu nedeniyle taşocaklarının yerleşim yerlerine yakın oluşu, verilen izin sayısının fazla olması ve uygulanan bilinçsiz yöntemlerin taşocakalarını bugün ülkenin en önemli çevre sorunlarından birisi yaptığını belirten Bakırcı, "Daha önceden de açıkladığımız gibi, uzun soluklu yapılacak bir çalışmayla, rehabilite konusunda her taşocağının fiziki yapısına göre çalışmalar yapacağız" dedi.

Taşocakalarını kapatmanın, beraberinde inaşaat sektöründe fiyat dengesini sarsacak büyük artışların olabileceği bir süreci yaratmak anlamına geleceğini ifade eden Bakırcı, "Ama 16 taşocağı da bu ihtiyaçların üstündedir. Taşocağı sahipleri ile konuşacağız. Birleşme yöntemiyle aynı yerlerde faaliyet göstermeleri konusunda çalışma yapacağız. Bu gerçekleştireceğimiz rehabilite sürecinin daha da hızlı oluşmasına katkı sağlayacak" dedi.

Rehabilete yöntemleri hakkında da bilgiler veren Bakırcı, uydu fotoğraflarından yararlanılarak, her taşocağına özel 3 boyutlu projelerin bitirilme aşamasında olduğunu ve yakında bu çalışmaları, kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Bakırcı, kısa,orta ve uzun vadeli rehabilite çalışmaları başlar başlamaz da etkin denetimler yapılacağını ve özellikle görsel kirliliğin azalması için gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.