1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PROJELİ KENTSEL TASARIM PROGRAMI” YÖK’TEN ONAY ALDI
“PROJELİ KENTSEL TASARIM PROGRAMI” YÖK’TEN ONAY ALDI

“PROJELİ KENTSEL TASARIM PROGRAMI” YÖK’TEN ONAY ALDI

“Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı”nın, YÖK tarafından onaylandığı bildirildi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün dördüncü yüksek lisans programı olan “Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı”nın, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığı bildirildi.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, DAÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2009 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Kentsel Tasarım (Tezli) yüksek lisans programı ile ilk dönemi ortak derslerle yürütülecek olan program, mimarlık, planlama ve sosyal bilimler alanındaki diğer bilim dalları ile multidisipliner bir yapıya sahip olacak.

Programa 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren öğrenci kabul edilecek. Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin mimarlık, yapı bilimi, peyzaj mimarlığı, şehir planlama veya kentsel tasarım alanlarında lisans derecesine sahip olması gerekiyor. Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı’na kabul edilen öğrenciler, programı 12 ay sonunda tamamlamış olacaklar.

Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı, kent ve/veya kent parçalarında mekansal kalitenin geliştirilmesine yönelik bir disiplin olan kentsel tasarım konusunda uzmanlaşan, ilgili konularda kuram, uygulama ve yöntemleri değerlendirebilen kentsel tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Açıklamada, programa ilgi duyan adayların, 30 Eylül  tarihine kadar, http://www.emu.edu.tr/applyonline adresinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.