1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROJENİN NE ZAMAN TAMAMLANMASI BEKLENİLİYOR
PROJENİN NE ZAMAN TAMAMLANMASI BEKLENİLİYOR

PROJENİN NE ZAMAN TAMAMLANMASI BEKLENİLİYOR

Projeyle KKTC'nin su ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Bakırcı, şöyle konuştu:

A+A-

BAKIRCI, TAŞUCU BELDESİNDEKİ TESİSİ GEZDİ

BAKIRCI: " BUNDAN SONRA SADECE BORULARIN DENİZ ALTINA DÖŞENMESİ KALDIĞI İÇİN BURADAN İNSANLARIMIZA ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE BU YIL SONUNDA SUYUN KKTC'YE GİDEBİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz geçişi için kullanılacak boruların üretildiği tesisi gezdi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ile Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'ın eşlik ettiği Bakırcı, ziyaretinde yetkililerden üretimle ilgili bilgi aldı.

Bakırcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Anamur'daki çalışmaları inceledikten sonra boru üretimini de yerinde görmek amacıyla Silifke'ye geldiğini söyledi. Üretilen boruların denizin 250 metre altına askıya alınarak yerleştirileceğini ifade eden Bakırcı, projenin ise bu yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Projeyle KKTC'nin su ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Bakırcı, şöyle konuştu:

"Yerinde görmek ve bu projenin büyüklüğünün ne kadar olduğunu insanlarımıza da göstermek istedik ve onun için buraya geldik. Her şey yolunda gitmiş zaten. Fırat Boru'nun yapmış olduğu tesiste gördüğümüz işlemler bitmiş. Bundan sonra sadece boruların deniz altına döşenmesi kaldığı için buradan insanlarımıza çok rahat bir şekilde bu yıl sonunda suyun KKTC'ye gidebileceğini söyleyebiliriz. Biz bu konuda her zaman için Anadolu halkıyla minnet duygularımızı paylaştık. Özellikle Anamur halkına suyu bizle paylaştıkları için teşekkür ediyorum."

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.