1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLADI
PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLADI

PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLADI

KKTC’de 7 Ocak 2018’de yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için seçim propaganda süresi ve partilerin etkinlikleri dün başladı

A+A-

KKTC’de 7 Ocak 2018’de yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için seçim propaganda süresi ve partilerin etkinlikleri dün başladı.

Bazı siyasi partiler ve milletvekili adayları dün sabahtan itibaren kavşaklarda parti bayrakları ile gösteri yaparken, bazıları da broşür dağıtımına gitti. Partilerin yapacakları şölen programları da açıklanmaya başlandı.

Bazı siyasi partiler propagandanın ilk günü olan dün gazetelere ilanlar verdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bugün saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda hem manifestosunu açılayarak aday tanıtımı yapacak.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP), 'Katılımcı Siyaset Şöleni', 16 Aralık Cumartesi saat 19.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Halkın Partisi (HP) de, bugün saat 19.00’da Güzelyurt’ta Belediye Parkı’nda manifestosunu tanıtmak için etkinlik düzenleyecek. HP, diğer ilçelerde de benzer etkinlikler yapacak.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) ise 22 Aralık Cuma günü saat 19.00’da Gönyeli Yalçın Park’ta aday tanıtım şöleni düzenleyecek.

Diğer partiler de düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

PROPAGANDA SÜRECİ

Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılan siyasal partiler ile bağımsız adayların dünden itibaren, duvar ilanı asmakta, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbest olacaklarını ancak, oy verme gününden önceki gün yani 6 Ocak Cumartesi saat 18.00’den sonra ilan, beyanname, genelge, açık mektup ve her çeşit propaganda niteliği taşıyan matbuanın dağıtılması, yapıştırılması, asılması ve satılmasının yasak olduğunu açıklamıştı.

Oy pusulası örnekleri ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan broşürler her zaman dağıtılabilirken, propaganda için kullanılan duvar ilanları ile el ilanları ve diğer her türlü matbua üzerinde, Türk Bayrağı, KKTC Bayrağı, dini ibareler, Arap harfleri ile yazılar bulundurulması da yasak.

Siyasal parti ve bağımsız milletvekili adaylarına propaganda için duvar ilanları şehir ve kasabalarda İlçe Seçim Kurullarınca, köylerde köy ihtiyar heyetlerince gösterilecek yerlere asılacak ve talep eden siyasal partiler ile bağımsız milletvekili adaylarına aynı ölçüde saha verilecek.

Siyasal partiler ve bağımsız adaylar, özel araçlarına ve özel taşınmaz mallarının cam, pencere ve kapılarına iç taraftan olmak koşulu ile duvar ilanları asmakta serbest olacak.

Gösterilen yerlerden başka herhangi bir yerde ilan asılması, yapıştırılması veya teşhiri ise yasak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.