1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROPAGANDA SÜRECİ RESMİ OLARAK BAŞLADI!
PROPAGANDA SÜRECİ RESMİ OLARAK BAŞLADI!

PROPAGANDA SÜRECİ RESMİ OLARAK BAŞLADI!

KKTC’de 19 Nisan’da yapılacak ve 7 adayın yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik propaganda dönemi bugün başladı;

A+A-

 

PROPAGANDA SÜRECİ BAŞLADI

ADAYLAR BUGÜNDEN İTİBAREN 18 NİSAN SAAT 18.00’E KADAR BAZI KURALLAR ÇERÇEVESİNDE PROPAGANDA YAPABİLECEK

DUVAR İLANLARINDAKİ SIRA DÜN ÇEKİLEN KURAYLA BELLİ OLDU

KKTC’de 19 Nisan’da yapılacak ve 7 adayın yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik propaganda dönemi bugün başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 numaralı duyurusuyla seçim propagandası sürecinin bugün başladığını ilan etti ve uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Oy verme gününden bir gün önce yani 18 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’e kadar devam edecek propaganda döneminde, seçime katılan siyasal partiler ile bağımsız adaylar, duvar ilanı asmakta, el ilanı ve her türlü matbua dağıtmakta serbest olacak.

Ancak 18 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’den sonra ilan, beyanname, genelge, açık mektup ve her çeşit propaganda niteliği taşıyan matbuanın dağıtılması, yapıştırılması, asılması ve satılması yasak.

Propaganda dönemi boyunca örnek oy pusulaları her zaman dağıtılabilecek.

Propaganda için kullanılan duvar ilanları ile el ilanları ve diğer her türlü matbua üzerinde, Türk Bayrağı, KKTC Bayrağı, dini ibareler, Arap harfleri ile yazılar bulundurulması yasak.

Siyasal parti ve bağımsız Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda için duvar ilanları, şehir ve kasabalarda İlçe Seçim Kurullarınca, köylerde köy ihtiyar heyetlerince gösterilecek yerlere asılabilecek.

Talep eden siyasal partilere ve bağımsız Cumhurbaşkanı adaylarına aynı ölçüde saha verilecek. Siyasal partiler ve bağımsız adaylar, özel araçlarına ve özel taşınmaz mallarının cam, pencere ve kapılarına iç taraftan olmak koşulu ile duvar ilanları asmakta serbest olacak.

Seçim propagandası döneminde gösterilen yerlerden başka herhangi bir yerde ilan asılması, yapıştırılması veya teşhiri ise yasak.

DUVAR İLANLARINDAKİ SIRA

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak duvar ilanlarındaki aday sıralaması dün ilçe seçim kurullarında yapılan ad çekme işlemiyle belirlendi.

İlçe seçim kurullarından elde edilen bilgiye göre duvar sıralamaları şöyle olacak:

Lefkoşa’da: Sibel Siber (CTP), Mustafa Onurer (KSP), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Derviş Eroğlu (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız);

Gazimağusa’da: Derviş Eroğlu (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Sibel Siber (CTP), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Mustafa Onurer (KSP);

Girne’de: Sibel Siber (CTP), Kudret Özersay (Bağımsız), Derviş Eroğlu (Bağımsız), Mustafa Onurer (KSP), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız);

Güzelyurt’ta: Sibel Siber (CTP), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Mustafa Onurer (KSP), Derviş Eroğlu (Bağımsız);

İskele’de: Sibel Siber (CTP), Mustafa Onurer (KSP), Kudret Özersay (Bağımsız), Derviş Eroğlu (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız).

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ

İlçe seçim kurullarında, sandık seçmen listelerine yapılan başvurular, bugün; itirazlar ise, yarın görüşülecek.

Listelere bin 386 başvuru ve 203 itiraz yapılmıştı.

KAMUOYU YOKLAMALARINI YAYIMLAMANIN SON GÜNÜ 4 NİSAN

Seçim takvimine göre, 30 Mart’ta oy pusulalarının düzenlenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’nda adçekme işlemi yapılacak. Seçimlerle ilgili kamuoyu yoklama veya araştırmalarının yayımlanmasının son günü 4 Nisan. Seçmen kartları da 16 Nisan’a kadar dağıtılmış olacak.

KKTC’de 19 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle aynı günde Lefke’de de bir muhtarlık için yerel ara seçim yapılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.