1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROTESTO ETTİ
PROTESTO ETTİ

PROTESTO ETTİ

KTÖS VE KTOEÖS; TALAT, ERÇAKICA VE MUNGAN’I PROTESTO ETTİ

A+A-

“SES BANDI OLAYI İLE GÜNDEME GELEN SİYASETTEKİ KİRLİLİK, ADAMIZIN KUZEYİNİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ DE AÇIKÇA ORTAYA KOYMAKTADIR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2009’da Cumhurbaşkanlığı’nda, dönemin yetkilileri arasında geçtiği belirtilerek yayımlanan bir konuşmanın, adanın kuzeyinin nasıl yönetildiğini ortaya koyduğunu iddia etti.

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ile KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, 2009’da, dönemin Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat  ile  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca ve  bugünün Maliye Bakanı Zeren Mungan arasında geçtiği belirtilen ve dün basında da yayımlanan konuşma hakkında ortak yazılı açıklama yaptı.

Ortak açıklamada, “Ses bandı olayı ile gündeme gelen siyasetteki kirlilik, adamızın kuzeyinin nasıl yönetildiğini de açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu konuşmada “sendikaların kapatılması, sendikaların cezalandırılması” yönünde öneriler ortaya konulduğu öne sürülen açıklamada, bu, “demokrasiyi dillerinden düşürmeyen bu şahsiyetler adına tarihsel bir utanç” sözleriyle değerlendirildi.

Söz konusu konuşmadan, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı kimlerin batırdığının da anlaşıldığı savunulan açıklamada, “(Konuşma) halkın vergilerinin nasıl siyasi çıkar uğruna harcandığını, AKP hükümetinin müdahalelerine nasıl davetiye çıkarıldığını ve dönemin Kıbrıs’tan da Sorumlu Devlet Bakanı Sn. Cemil Çiçek’le olan ilişkilerin ne düzeyde olduğunu gözler önüne sermektedir. Adamızın kuzeyinde kurdurulan siyasi yapının aslında Türkiye’nin bir kuklası olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. 1974’ten sonra kurulan rejimin sözcülüğünü yapan işbirlikçi siyasilerin, partilerin görüşlerinin ayni olmasının rastlantı olmadığı ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, milletvekili adayları arasında, Türkiye’de iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) yetiştirdiği adayların da bulunduğu; seçimlerin ardından “emek ve Kıbrıslı Türk düşmanlarının” harekete geçeceği iddiasına da yer verildi.

Açıklamada, eski Cumhurbaşkanı Talat, Erçakıca ve Mungan’ın, söz konusu konuşmadan dolayı  protesto edildiği belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.