1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROTOKOL İMZALANAMADI
PROTOKOL İMZALANAMADI

PROTOKOL İMZALANAMADI

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Bakanlığı ile Dipkarpaz Belediyesi arasında bugün imzalanacağı açıklanan protokol imzalanamadı.

A+A-

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANI HARMANCI: “BÖLGE İNSANININ BEKLENTİSİNİ KARŞILAYAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜM”

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, Bakanlığı ile Dipkarpaz Belediyesi arasında bugün imzalanacağı açıklanan protokolün Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin “Türkiye’den gelecek bir konuğu karşılama” mazereti belirterek törene katılmaması nedeniyle imzalanmadığını bildirdi.

Harmancı konuşla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamadı, “Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Dipkarpaz Belediyesi arasında bugün imzalanması için üzerinde mutabık kalınan protokol imzalanamadı” denildi.

“Uzun yıllardır Dipkarpaz’da turizm ofisi kurulması için hem bölge insanın talepleri vardı hem de bu bölgenin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda önemli bir köşe taşı oluşturabilecek bir adım atılacaktı. Bölge insanın bu beklentisini karşılayamadığımız için üzgünüm” diyen Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, “Dipkarpaz Belediye Başkanı bu yaptığı nezaketsizlikle ülke makamlarını hiçe saymanın yanı sıra bölgenin gelişmesini ne kadar umursadığını da ortaya koymuştur. Kendisi anlaşılan buradaki otorite ve bölge insanı yerine Türkiye makamlarına hizmet etmeyi daha ulu bir görev olarak atfetmektedir” ifadelerini kullandı.

Harmancı, kendi kendimizi yönetme ve daha kişilikli bir ülke yaratama noktasında bu tür davranışların yaralara yol açtığını kamuoyunun bilmesini istediğini vurgulayarak şöyle dedi:

“Bu davranışlara karşı da boynu bükükleri oynayacağımızı düşünenler yanılmaktadır, sessiz kalmak ve maske takmak rol kesmektir ve biz asla rol kesmeyeceğiz. Sırf birilerine şükran çekilecek diye buradaki makamların yok sayılmasına boyun eğeceğimizi düşünen varsa, bunu bir değil iki kez düşünmeleri gerektiğini de belirtirim.”

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, “Dipkarpaz’da yaşayan tüm vatandaşlar bilmelidir ki, bu kısa süre içeresinde bizler bugüne kadar ki uygulamalarımızda doğum yerine bakmadan, siyasal parti ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede icraatlarımızı yaymaya çalıştık, bundan sonra da bu görevlerde olacak olanların bu yaklaşımı geliştirmelerinin takipçisi olacağız” dedi.

“Dipkarpaz Belediye Başkanı 15 yıldır beklenen bu gelişmeyi sırf birilerine şirin görünmek adına heba ettiği için bölge insanına umarım hesap verebilecektir” diyen Harmancı, imzalanmayan protokolü kendisine öneren ve turizm ofisin açılması için çıkış yolu bulan birey olarak, bundan sonraki dönemde bu protokolün her şartta hayat bulması için nerede olursa olsun baskı unsuru olmaya devam edeceğini kaydetti.

Harmancı, vatandaşa hizmet etmek için birilerinden icazet bekleyenlerin icazetin altında ezilmeye mahkûm olduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.