1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PROVOKASYON OLABİLİR”
“PROVOKASYON OLABİLİR”

“PROVOKASYON OLABİLİR”

“PROVOKASYON OLABİLİR”

A+A-

CTP-BG Parti Meclisi Üyesi Haşim Kiracıoğlu, Başkent’teki bomba paniğini yorumladı.

Nupelda KARABUĞDAY

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Parti Meclisi Üyesi Haşim Kiracıoğlu ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Başkent’te bulunan dinamit düzeneğinin provokasyon amaçlı olabileceğine dikkat çeken Kiracıoğlu, benzer durumların 2004’te yaşandığını anımsattı.

Kiracıoğlu, “KKTC bayrağına sarılmış şekilde gözenekler bulundu, bunlara alışık değiliz. En son gördüğümüz bomba düzeneği 2004 yılındaydı. Yine toplumsal varoluş mitingi öncesinde sabahtan belediye çalışanları tarafından bulunmuştu. Bombalara alışık değiliz ama toplumsal birlikteliklerin olacağı, barışın ses vereceği günlerde bu tür provakasyonlara alışmış durumdayız” dedi.

“İLERLEME KAÇINILMAZ”

Devam eden müzakere süreci ve yaşanılan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kiracıoğlu, sürecin hızlı ilerleyip ilerlemediğiyle ilgili düşüncelerini de aktardı. Kıbrıs sorununda yıllardır her şeyin konuşulduğunu söyleyen Kiracıoğlu, bu nedenle artık ilerlemelerin olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın geçmiş dönem içerisinde Eroğlu’nun ilerletmeye çalıştığı ve başaramadığı noktaları gördüğünü aktaran Kiracıoğlu, “Talat ve Hristofyas’ın bir araya getirdiği ve bir noktaya kadar ilerlettiklerini gördü. Bunların ışığında bir noktaya gelindi. Çok az konu vardı belki de hiç konuşulmamış konu, belki de hiç yoktu. Yazılmış anlaşılmış birçok konu vardı. Tarafların mavi, kırmızı ve siyah ile ortak metin oluşturduğu metinler vardır. Mevcut süreç yavaş bile ilerliyor. Yaz tatilinde taraflar tatil yapmak yerine keşke görüşselerdi” açıklamalarını kaydetti
“DEJAVU”

Kıbrıslı Türkler’in çözümden sonraki döneme hazır olup olmadığıyla ilgili bir değerlendirme yapan Kiracıoğlu, özeleştiri de bulunarak yaşanılanları dejavu olarak yorumladı. Bu tartışmaların 2004’te de yaşandığını hatırlatan Kiracıoğlu, “o tarihte evet denilseydi ne olacaktı?” sorusuna da şu şekilde yanıt verdi; “Kıbrıs Türk’ü belirtilen standartlarda yaşamaya hazır değil. Alt yapı olarak da mental olarak da hazır değil. Devlet dairelerinde bir evrak istiyorsunuz en basitinden bir doğum kağıdı alacaksınız, o dahi sıkıntı oluyor. Yedi sekiz tane memur geziyor insanlar bir evrak alabilmek için “

EĞİTİMDE YAŞANAN SORUNLAR

Hafta başında Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanılan gelişmelerle ilgili görüşlerini de paylaşan Kiracıoğlu, yeterli açıklamanın yapılmamasını eleştirdi. Kiracıoğlu, bakanlığın da sorunu çözme noktasında geç kaldığını söyledi ve “Hala çözümlendiremedim durumu. Bana kimse şunu açıklayamadı, neden gitmiyorlar? Kavgaları, özel dersanelere kendine kim öğrenci yazacak noktasında. Bütün sıkıntı sadece bu belli başlı kişilerde midir? Ben henüz tatminkar bir cevap alamadım. Hepsi sorundur. O okul içerisindeki sıkıntılar büyük sıkıntılar olsaydı sendika arkasında durur, greve giderdi“ yorumunda bulundu.

“ÇEKİŞMELERİMİZİ AŞAMIYORUZ”

Hükümete yönelik düşüncelerini de paylaşan Kiracıoğlu, hükümetin başarılı olması temennisinde bulundu. Kiracıoğlu, hükümetin vaat ettiklerini yapabilecek sayısal desteğe de sahip olduğunu belirterek hayata dokunacak yasaların yapılması gerektiğini vurguladı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Parti Meclisi Üyesi Haşim Kiracıoğlu sözlerinin devamında şunları kaydetti; “İronik bir durum vardır orta yerde. Çünkü yasa yapıcılar meclistedir. Yasalara göre gerekli ceza verecek olan da mahkemelerimizdir. Ama mahkemeler yeterli değildir diyor. Biz kendi iç meselelerimizi, kendi sıkıntılarımızı, kendi siyasal çekişmelerimizi aşamıyoruz. Üretim yapamıyoruz”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.