1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PULYA FESTİVALİ
PULYA FESTİVALİ

PULYA FESTİVALİ

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Geleneksel Yeniboğaziçi Pulya Festivali 16 Ağustos’ta başlayacak.

A+A-

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği  Geleneksel Yeniboğaziçi Pulya Festivali 16 Ağustos’ta başlayacak.

Saat 19.00’da 8 köyden katılımlarla Mormenekşe Çemberi’nden başlayacak kortejin ardından 20.30’daki resmi törenle açılacak olan Festival 25 Ağustos’a kadar devam edecek.

Festival boyunca gündüzleri sportif etkinlikler ve yarışmalar, akşam saatlerinde ise sosyal ve kültürel etkinlikler yer alacak.

Festival’de  geçmiş yıllarda olduğu gibi konserlerde ülkeden müzisyen ve gruplara ağırlık verildi. Festival çerçevesinde, fotoğraf sergisi, halk oyunları gösterileri, Simologrus, Pentakill ve Grup Şok katılımıyla Gençlik Grupları Şöleni, Mustafa Gürkan, Grup Baria ve Next Day konseri, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan dans yarışması, ses yarışması ve defile gösterisi gibi etkinlikler yer alacak.

Ayrıca Yeniboğaziçi Belediye Tiyatrosu’nun “Pendaşino Daşları” isimli tiyatro oyunu da sergilenecek.

Festival,  25 Ağustos’ta saat 22.00’deki Türkiye’nin ses sanatçılarından Onur Akın’ın konseri ile tamamlanacak.

Etkinliklerin tamamı ücretsiz olup, sosyal ve kültürel etkinlikler Yeniboğaziçi Festival Alanı Amfi Tiyatro’da yer alacak. Başlama saatleri ise 21.00 ve 21.30.

Diğer yandan festivalin vazgeçilmezleri arasında yer alan Uluslararası Aysergi Karikatür Festivali  bu yıl yok.  Festivalin hazırlık aşamasının seçim propaganda dönemine denk gelmesi, ayrıca Karikatür Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Arif Albayrak’ın da seçimlerde aday olması nedeniyle gerekli yazışmalar ve hazırlıklar yapılamadı.

BASIN TOPLANTISI

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı ve  Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Cemal Biren, Komite üyeleri Bedia   Balses ve  Şemsi Oyuncu ile birlikte Salamis Bay Conti Resort Hotel’de yemekli basın toplantısı düzenledi.

BİREN

Belediye Başkanı Cemal Biren, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Pulya Festivali’nin amacının;  “pulya” kuşlarının korunması yanında, geçmişten gelen nostaljik ismi yaşatmak, toplumsal farkındalık yaratarak  çevreye karşı duyarlı olma mesajı vermek olduğunu ifade etti.

Biren,  “sahip olduğu tarihi mirası ve turizm incisi olması yanında  kentleşmeye doğru hızla gelişim gösteren bölgemizde kaliteli ve kapsamlı bu organizasyona ev sahipliği yapmanın da haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.
Biren, her yıl daha iyisinin  halka sunmak için çıktıkları  yolculukta tüm halkı festivale beklediklerini de kaydetti.

BALSES

Festival programı hakkında bilgi veren Komite Üyesi Bedia Balses, “ülkede neredeyse her yerde bir festival yapılıyor” eleştirilerine dikkat çekerek, Yeniboğaziçi Pulay Festivali’nin çevreci kimliği ve içeriğiyle diğer festivallerden farklı olduğunu söyledi.

Balses, toplumun morale ihtiyacı bulunduğunu, bu yüzden festivallerin önemli olduğunu belirtti.

Festivalin, “Kıbrıslı müzisyenlere öncelik veren ve destekleyen” bir organizasyon olduğunu vurgulayan Balses, bu yılki festivalde  6 yerli  sanatçı ve grubun sahne alacağını söyledi.

Balses, yerli sanatçıları seçerken, besteleri olmasına ve Kıbrıs’a özgü müzikleri çalmalarına dikkat ettiklerini ifade etti.

OYUNCU

Spor etkinlikleri hakkında bilgi veren Komite Üyesi Şemsi Oyuncu da, festivalin dolu dolu geçmesi için gündüz bölümünde de spor etkinlikleri ve yarışmalar düzenlendiğini kaydetti.

Oyuncu, 10 gün sürecek etkinliklerin yörede hayatını kaybeden kişilerin isimlerinin verildiğine dikkat çekerek, sporting atışları, yıldızlar ve minikler halı saha turnuvası, plaj futbolu, 20 yaş altı plaj voleybolu, yüzme ve yelken yarışları ile masterler futbol turnuvası etkinlikleri yapılacağını kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.