1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PUTİN ÇİPRAS'LA GÖRÜŞTÜ
PUTİN ÇİPRAS'LA GÖRÜŞTÜ

PUTİN ÇİPRAS'LA GÖRÜŞTÜ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na (SPIEF) katılmak üzere geldiği Petersburg'da

A+A-

 

ST. PETERSBURG ULUSLARARASI EKONOMİK FORUMU'NA (SPIEF) KATILMAK ÜZERE DÜN PETERSBURG'A GELEN YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN'LE GÖRÜŞTÜ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na (SPIEF) katılmak üzere geldiği Petersburg'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke arasında ticari-ekonomik ilişkiler değerlendirildi.

Görüşmede konuşan Putin, Yunanistan'ın Rusya için Avrupa'da önemli bir ortak olduğunu belirterek, "Ancak malum gelişmeler nedeniyle ticari-ekonomik ilişkilerimiz düşüşte. 2014 yılında ekonomik hacmimiz yüzde 40 azaldı" dedi.

Putin, bu durumun giderilmesi için Nisan ayında Çipras'ın Moskova ziyareti sırasında kabul edilen yol haritasının uygulanmasının önemi üzerinde durarak, Yunanistan'ın ikili ekonomik iş birliğini güçlendirmek için doküman hazırlanması inisiyatifini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Çipras ise, Rusya ile enerji ve tarım alanları başta olmak üzere iş birliğini geliştirmek için Petersburg'da olduklarını söyledi.

Çipras, Yunanistan'ın Rusya ile "Türk akımı" boru hattının devamı konusunda anlaşma imzaladığını anımsatarak, "Projenin büyük bölgemizdeki iş birliğinin artırılması adına önemli fırsatlar oluşturacağını umut ediyorum" diye konuştu.

Yunanistan'ın zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Çipras, iki ülke arasındaki iş birliğinin bu zor dönemi en iyi şekilde atlatmak ve ortak hedeflere ulaşmaya yardımcı olacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.