1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PUTİN’E ŞAŞIRTAN ESAD TEKLİFİ!
PUTİN’E ŞAŞIRTAN ESAD TEKLİFİ!

PUTİN’E ŞAŞIRTAN ESAD TEKLİFİ!

Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Suudi İstihbarat Şefi Prens Bandar Bin ilginç teklifte bulundu.

A+A-

Suriye’de iki yıldır Beşar Esad’a karşı savaşan muhalefetin en büyük destekçilerinden Suudi Arabistan’ın Rusya’ya “Silah alalım siz de Esad’a desteğinizi azaltın” teklifinde bulunduğu iddia edildi.

İngiliz Reuters ajansının Ortadoğu’dan kaynaklara ve Batılı diplomatlara dayandırdığı haberine göre teklifi, geçen hafta Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Suudi İstihbarat Şefi Prens Bandar Bin yaptı.

Prens, Putin’e Esad’a olan güçlü desteğini yumuşatması, Suriye ile ilgili olası Güvenlik Konseyi Tasarısı’nı engellememesi karşılığında Rusya’dan 15 milyar dolara kadar silah alabileceğini söyledi. Ayrıca Körfez gazının Rusya’nın “Avrupa’nın en büyük doğalgaz sağlayıcısı” pozisyonunu tehdit etmeyeceği garantisi verebileceğini anlattı.

Rusya, isyan başladığından beri, Suriye’ye silah ve diplomatik destek sağlıyor, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’ye yaptırım uygulanmasına dair alınacak karara karşı çıkıyor.

Cumhuriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.