1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAHAT UYU, RUHUN ŞAD OLSUN…
RAHAT UYU, RUHUN ŞAD OLSUN…

RAHAT UYU, RUHUN ŞAD OLSUN…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var oldukça O da sonsuza dek var olacaktır...

A+A-

 

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı ve 3. ölüm yıldönümünde, Denktaş’ı  özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını belirtti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, yayımladığı mesajda, geçen üç yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadıklarını kaydederek, “O hep aramızda oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  var oldukça O da sonsuza dek var olacaktır” dedi.

Denktaş adının KKTC ile özdeşleştiğini, yurt içinde ve dünyada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  denince Denktaş adının yankılandığını ifade eden Bora, şöyle devam etti:

“Özgürlük Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün devrettiği bayrağı hep ileri taşımış ve KKTC devlet i ile taçlandırmıştır.

Dünya onu Denktaş olarak tanırdı. Türk Mukavemet Teşkilatında O’nun adı TOROS idi. TMT’yi kurarken Anavatan’ı hami olarak gördü ve kabul ettirdi. Hep Anavatan ile beraber yürüdü. Davamızdan hiç ödün vermedi. Bir lider bir kahraman gibi davrandı. Onurlu bir yaşam sürdü. Ünü kısa zamanda Kıbrıs’ı aştı. Gür sesi Toroslarda yankılandı. Anadolu’nun her bölgesinde duyuldu. Türklük dünyasında takdir topladı, rehber oldu. Genç yaşında hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlığına adadı. Son nefesine kadar da davamızı savundu. Herkesten çok çalıştı. Sevecen ve duygusal bir dünyası ama geniş bir yüreği vardı. Son derece zeki, esprili, hazır cevap verebilen, hitap kabiliyeti yüksek, dinini, ailesini ve halkını seven, sanatçı ruhu ile tanınan çok yönlü büyük bir Liderimizdi. Yurt içinde ve yurt dışında tanındı sevildi. Herkesin hayranlık duyduğu bir Lider olarak aramızdan ayrıldı.

Büyük Mücahit ve Kahraman Denktaş; kurduğun ve bize vasiyet ve emanet ettiğin devleti yaşatmak ve ileri götürmek en birinci görevimizdir. Rahat uyu, ruhun şad olsun.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.