1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAHATSIZLIK VERİCİ
RAHATSIZLIK VERİCİ

RAHATSIZLIK VERİCİ

TRAKAYAD Başkanı Sevay, 2005 yılında 150 sabit hız tespit kamerası alımına kimin karar verdiğini sordu

A+A-

Trafikte Kazasız Yaşam Dermeği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay, hiç bir bilimsel ön çalışma yapılmadan 2005 yılında 150 sabit hız tespit kamerası alımı için protokol imzalandığını belirterek, bu ihtiyacın hangi verilere göre belirlendiğini, gerekliliğini kimlerin tayin ettiğini sordu.

Sevay, “Ülkemizin yollarını adeta sabit kamera tarlasına dönüştürmekte önemli rol oynamaları çok rahatsızlık vericidir. Aydınlatılmamış kavşaklar aydınlatma beklerken şehirler arası yolları aydınlatmak için milyonlarca lira harcamak veya yollarımıza çift bariyerler, gerekmeyen yerlere kaldırımlar, veya doğayı hiçe sayarak ‘duble’ yollar inşa etmek trafik kazalarını önleyici tedbir almakla ilgili değildir” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, trafikteki sorumluluğun tek bir bakanlık bünyesinde toplanması yönünde attığı adımların olumlu bulduğunu belirten Sevay, en uygun seçeneğin de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olduğunu kaydetti.

Sevay yaptığı açıklamada, trafik sorumluluğunun bir bakanlıkta toplanmasıyla trafikte hesap verilebilirliğin de önünün açılmış olacağını ifade etti.

Sevay, trafik sorunlarına çözümün ancak bilimsel çalışmayla mümkün olabileceği gerçeğinin yıllarca göz ardı edildiğini, bu yüzden de gerekli olan çağdaş trafik eğitimi, trafik denetimi ve trafik mühendisliğini kapsayan bir vizyonun hiç bir zaman oluşturulamadığını savundu.

 Sevay, trafikte yaşanan büyük acılara her hafta yenileri eklenmeye devam ederken daha da geç kalınmadan politikadan arınmış bir trafik sistemi kurulmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

TRAKAYAD Başkanı Sevay, trafik sorunlarına etkili ve kalıcı çözüm için öncelikle çağdaş eğitim, denetim ve mühendislik temelleri üzerine kurulacak ve bilimsel düzeyde veri toplayarak, bu verileri analiz ederek çalışacak bir trafik birimi ve trafikle ilgili tüm kurum, kuruluş ve örgütlerin temsil edildiği ve

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.