1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RAHİBE BİLMECESİ
RAHİBE BİLMECESİ

RAHİBE BİLMECESİ

Rahibe bilmecesi

A+A-

El Nusra’nın, Malule kasabasında 12 rahibeyi kaçırdığı öne sürüldü. Hür Suriye Ordusu: Rehin alma iddiası yalan.

Suriye’de başkent Şam yakınlarındaki stratejik ve tarihi önemi bulunan Hıristiyan kasabası Malule silahlı muhaliflerin eline geçerken, radikal İslamcı grupların 12 rahibeyi kaçırdığı öne sürüldü. Buna göre, aralarında El Nusra üyeleri de bulunan militanlar, Rum Ortodoks Manastırı Mar Tekla’daki rahibeleri 20 kilometre kuzeydeki Yabrud kasabasına götürdü. 


‘ONLARI ESAD'DAN KORUDUK’

Vatikan’ın Suriye elçisi Mario Zenari, olayla ilgili “Rahibeleri zorla tahliye ettiler” dedi. Hıristiyanlar olayı ‘rehin alma’ diye nitelerken, muhalifler rahibeleri koruduklarını savundu. Suriye Genel Devrim Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, ordunun Malule’ye ağır silahlı saldırısı sonucu, rahibelerin güvenlik gerekçesiyle Hür Suriye Ordusu’yla Nusra Cephesi tarafından beldeden çıkarıldıkları vurgulandı. 

UNESCO KORUMASI ALTINDA

Malule, Şam-Humus yolunda bulunduğu için stratejik önem taşıyor. Tarihi yapılar barındıran belde, Hz. İsa’nın dili Aramice’nin kullanıldığı birkaç yerleşimden biri olduğu için UNESCO koruması altında. Yakındaki Hıristiyan köyü Kara’daki bir kilise de geçen hafta radikal grupların saldırısına uğramış, bir rahibin mezarı açılmıştı. Öte yandan, Şam’da düzenlenen intihar saldırısında en az dört kişi hayatını kaybetti.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.