1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RAHİM AĞZI KANSERİ KORUNMA YOLLARI VE AŞISININ ÖNEMİ”
“RAHİM AĞZI KANSERİ KORUNMA YOLLARI VE AŞISININ ÖNEMİ”

“RAHİM AĞZI KANSERİ KORUNMA YOLLARI VE AŞISININ ÖNEMİ”

Girne Belediyesi’nde yeni oluşturulan; Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, ‘Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum’ ilkesinden hareketle kent halkına yönelik sağlık seminerleri başlattı.

A+A-

MERKEZDE  “RAHİM AĞZI KANSERİ KORUNMA YOLLARI VE AŞISININ ÖNEMİ”  SEMİNERİ YAPILDI

Girne Belediyesi’nde yeni oluşturulan; Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, ‘Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum’ ilkesinden hareketle kent halkına yönelik sağlık seminerleri başlattı.

Girne Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadın ve ergenliğe adım atmış kız çocuklarına yönelik; ‘Rahim Ağzı Kanseri, Korunma Yolları ve Aşısının Önemi’ konusunda dünn gerçekleşen ilk semineri, CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Arif Albayrak verdi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Girne Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Eğitmeni Çelen Özkaynak da yeni oluşturulan merkez hakkında bilgi sundu.

Etkinlikte daha sonra CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Arif Albayrak ‘Rahim Ağzı Kanseri, Korunma Yolları ve Aşısının Önemi’ konusunda sunum yaptı.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, belediyede Yaşam Boyu Eğitim Merkezi adı altında kent sınırları dahilinde yaşayan kadın, genç ve çocuklara yönelik bir eğitim merkezi oluşturulduğunu belirterek, merkezde insanların yaşamları boyunca gereksinim duyacağı sağlık, bilgisayar, dil ve el işleri gibi her konuda eğitim verileceğini kaydetti.

Merkezin ilk etkinliğini kadın ve ergenliğe adım atmış kız çocuklarına yönelik; ‘Rahim Ağzı Kanseri, Korunma Yolları ve Aşısının Önemi’ konusunda düzenlediği sağlık semineriyle gerçekleştirdiğini belirten Aygın,  merkezde verilecek eğitimlerin ilerde daha da yaygınlaşacağını söyledi.

ÖZKAYNAK

Girne Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Eğitmeni Çelen Özkaynak ise ‘Sağlıklı Birey, Sağlıklı Toplum’ ilkesi ile kurulan merkezde insanların yaşamları boyunca gereksinim duyacağı her alanda eğitim verileceğini de ifade etti.

Özkaynak, seminer kapsamında belirli sayıda kız çocuğunun da rahim ağzı kanserine karşı aşılanacağını kaydetti.

Özkynak, konuşmasında yeni oluşturulan merkez hakkında ayrıntılı bilgi de sundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.