1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAKAM ARTABİLİR
RAKAM ARTABİLİR

RAKAM ARTABİLİR

Rakam artabilir

A+A-

Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılan Sercan Çavuşoğlu’nun, hastanenin röntgen bölümünde çalıştığı dönemde ilk belirlemelere göre zimmetine bin 40 lira geçirdiği ileri sürüldü

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 1 Kasım 2015 ile 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında, röntgen kayıt bölümünde tahsil ettiği paraları zimmetine geçirmekle suçlanan Sercan Çavuşoğlu, dün tutukluluk istemi ile nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Cemil Basri, Maliye Bakanlığı’nın  6 güne ait kamera kayıtları görüntüleri tespitine göre zanlının 1 Kasım 2015 ile 18 Mayıs 2016 tarihleri arasında, görevli olduğu Gazimağusa Devlet Hastanesi röntgen kayıt bölümünde, hastalardan tahsil ettiği bin 40 TL parayı sirkat ettiğini söyledi.

Rakamın artması kuvvetle ihtimal

Tespit edilen kamera görüntülerinin sadece 6 güne ait olduğunu anımsatan Basri, 24 güne ait kamera görüntülerinin de inceleneceğini ve miktarın artmasının muhtemel olduğunu söyledi. Konunun polise 23 Eylül 2016 tarihinde intikal ettiğini anlatan Basri, zanlının gözaltına alındığını ve ilk etapta Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi ile idare amirinin ifadelerine başvurulduğunu söyledi. 

Şu an itibarı ile başvuracakları 12 tane ifadenin daha olduğuna değinen Basri, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda bu sayının daha da fazla artabileceğine dikkat çekti.

“Sağlık Bakanlığının haberi yok…”

Zanlının polise ilk beyanında, “Sağlık Bakanlığının bile haberi yok, siz beni nasıl tutuklarsınız” dediğini de belirten Basri, soruşturmanın henüz yeni başladığına ve soruşturma maksatlı yapılacak bir çok araştırma olduğuna vurgu yaparak zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Sağlık sorunları var

Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Basri, zanlının sağlık problemi olduğunu ve önceki akşam hücrede kalbinin sıkışması nedeni ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Avukat: Bugüne kadar müdahale etmedi…

Zanlı avukatı Çağın Öztenay, maliye müfettişlerinin konu ile ilgili soruşturmasını Mayıs ayında başlattıklarını işaret ederek, o tarihten bugüne kadar geçen 4 aylık süre zarfında soruşturmaya müdahale etmeyen ve ülkeden kaçmayan müvekkilinin, bugünden sonrada kaçmayacağı gibi soruşturmaya müdahale edemeyeceğini ileri sürdü.

Avukat, mahkemeden müvekkilinin serbest bırakılmasını ve teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Öztenay ayrıca ciddi sağlık problemleri olan müvekkilinin, tutuklu kalması halinde düzenli olarak doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Ciddi bir suçtur araştırılması gerekir

Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, zanlı aleyhindeki ithamın kamu görevlisi tarafından sirkat olan çok ciddi bir suç olduğunu ve ciddi şekilde tahkikat gerektirdiğini vurgulayarak, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya müdahale edebileceği yönünde de bulgu yaptı.

Dağlı, zanlının 3 gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Dağlı ayrıca zanlının düzenli olarak doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde direktif verdi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.