1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RALLİYE TEPKİ!
RALLİYE TEPKİ!

RALLİYE TEPKİ!

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneğinden ralliye tepki.

A+A-

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağının,  “KOP süreciyle başlayan KKTC’nin erozyonunun, teslimiyetinin ve çözülme sürecinin devamının göstergesi” olduğunu savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Akça, Kıbrıslı Türk yarışmacıların, rallide yarışabilmek için  Rum Otomobil Kurumu’na üye olduklarını, yarışmada araçlarında Rum bayrakları taşıyacaklarını ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı da eleştiren Akça, organizasyona devlet bütçesinden 1 milyon TL kaynak aktararak, teslimiyetin desteklendiği iddia etti.

Akça, derneğe yönelik “bayrak fetişistliği yapıyorlar” eleştirilere de değinerek, “En önemli kırmızı çizgimiz olan eşit statü talebimiz çiğnenmiştir. Bizim karşı çıktığımız budur” dedi.

Latif Akça ralliyi “KKTC zeminini erozyona uğratan, görüşme sürecini ve olası bir anlaşmayı hakimiyetçi Rum istekleri lehinde etkileyecek, ambargolara tepkimizde bizlere çözüm yolu olarak gösterilecek ve sorunun sözde Kıbrıs Cumhuriyeti ile onun kurumlarının altına girerek sağlanacağı konusunda emsal olarak gösterilecek çok olumsuz bir gelişme” olarak niteledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.