1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAMADAN CEMİL 15’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
RAMADAN CEMİL 15’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

RAMADAN CEMİL 15’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Ramadan Cemil İşletmeleri Ltd’nin Direktörü Hasan Ramadan Cemil, 15’inci ölüm yıldönümünde anıldı.

A+A-

TÖRENE CUMHURBAŞKANI EROĞLU VE 2. CUMHURBAŞKANI TALAT DA KATILDI

Ramadan Cemil İşletmeleri Ltd’nin Direktörü Hasan Ramadan Cemil, 15’inci ölüm yıldönümünde anıldı.

Girne’de Ramadan Cemil İşletmeleri Hizmet Binası’nda yer alan törende, merhum için saygı duruşunda bulunuldu, biyografisi okundu, konuşma yapıldı; iş, sevgi, arkadaşlık ve sadakatı simgeleyen mumlar yakıldı, şiir ve şarkılar okundu.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Ramadan Cemil İşletmeleri Direktörü Işın Ramadan Cemil, bazı siyasetçi, işadamı, sivil toplum örgütü, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileri, Ramadan Cemil ailesi, işletme çalışanlarıyla merhumun dost ve sevenleri katıldı.

Törende, konuşmaları sırasıyla, Ramadan Cemil İşletmeler Emekli Genel Müdürü Ömer Öner, Satış Müdürü Engin Avkıran, Ramadan Cemil Ailesi adına Hakkı Müftüzade, arkadaşı Mehmet Fazıl Küçük, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu gerçekleştirdi.

Merhum Hasan Ramadan Cemil’in yakın arkadaşı Sanatçı Nil de anma töreninde şiir ve şarkı okudu.

ÖNER

Ramadan Cemil İşletmeler Emekli Genel Müdürü Ömer Öner yaptığı konuşmada, kendisinin merhum ile 15 yıl birlikte çalışma imkanı bulduğunu belirterek,  genç yaşta kaybettikleri merhumun vizyon ve kapasitesi geniş, iş dünyasını ve insanları iyi tanıyan, Kıbrıs ve Girne aşığı birisi olduğunu vurguladı.

Tanıyan herkesin ondan çok şey öğrendiğini ifade eden Öner, onu 15’inci ölüm yıldönümünde şükran ve rahmetle andıklarını söyledi.

AVKIRAN

Ramadan Cemil İşletmeleri Satış Müdürü Engin Avkıran ise, küçükken tanıdığı merhum Hasan Ramadan Cemil’in yıllar sonra işvereni olduğunu belirterek, 17 yıldan beri çalışmakta olduğu işletmede merhumla ancak iki yıl gibi kısa bir süre çalışma imkanı bulduğunu kaydetti.

Merhumdan edindiği deneyimlerin kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Avkıran, ondan iş teklifi  aldığı günün hayatının dönüm noktası olduğunu belirtti.

MÜFTÜZADE

Ramadan Cemil Ailesi adına konuşan Hakkı Müftüzade de, yeğenleri Işın ve merhum Ayşen ile Hasan Ramadan Cemil’i kendisinin Gazimağusa’dan Limasol’da Sedat Simavi İlkokulu’na gittiği günlerde tanıdığını belirterek, yabancılık çektiği okulda Hasan’ın kendisine  yaptığı kardeşliği hiçbir zaman unutamadığını söyledi.

Merhum için, “ vizyon ve kültürü olan toplumunu seven, memnun eden ve yüreği insan ile  arkadaş sevgisi dolu esprili bir insandı” diyen Müftüzade,  arkasında derin izler bırakarak giden yeğeni Hasan Ramadan Cemil’i hiçbir zaman unutmayıp kalplerde yaşatacaklarını kaydetti.

KÜÇÜK

Arkadaşı Mehmet Fazıl Küçük ise, Hasan Ramadan Cemil’i çocukluğundan tanıdığını anlatarak, “Onu görüp tanımasaydım hayatımda büyük bir boşluk ve fırsat kaçırırdım. Onu tanımak bana her zaman mutluluk verdi” dedi.

Küçük, onun iş ve sosyal yaşamda başarılı, babası gibi lider bir insan olduğunu belirterek, birlikte geçirdikleri günlerin yeterli olmadığını söyledi.

TALAT

2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Hasan Ramadan Cemil’i 1974 yılından sonra Limasol’dan Girne’ye gelen köklü bir ailenin ferdi olarak tanıdığını ve kendisinin siyasete atılmadan önce birlikte iş yaptığını da söyledi.

“ Sohbeti güzel, iş dışında da konuşulabilen birisi idi. Siyasette renk vermeyişi, kesin tavır koymayışı hep dikkatimi çekerdi” diyen Talat, “işletmesinde siyasette son derece aktif parti militanları çalıştırıp onlara baskı uygulamamasından etkilendiğini” kaydetti.

Talat, “geride hoş seda, anı, sevgi yumağı” bırakan Hasan Ramadan Cemil’e rahmet diledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, saygılı, beyefendi bir kişiliği olan İşadamı Hasan Ramadan Cemil’in kısa ömrüne birçok başarı sığdırmasının önemli olduğunu vurguladı.

“KKTC’ye yatırımlar yapmış, şirketler kurmuş ve çok fazla da istihdam yaratmıştır” diyen Eroğlu, işadamlarının iş hayatında başarılı olmalarını, her zaman arzu ettiklerini söyledi.

Genç yaşta, başarının zirvesinde ve bir çok yatırım planlarken hakkın rahmetine kavuşmasının üzücü olduğunu dile getiren Eroğlu, onu anmak için toplanan halkın Hasan Ramadan  Cemil’in unutulmadığı ve  unutulmayacağını gösterdiğini belirtti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.