1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAUF DENKTAŞ İÇİN GAÜ’DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
RAUF DENKTAŞ İÇİN GAÜ’DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

RAUF DENKTAŞ İÇİN GAÜ’DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için anma töreni düzenledi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş için anma töreni düzenledi.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Kompleks Senato Kongre Salonu’nda GAÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız’ın konuşmasıyla başlayan törende,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, halka açık olarak gerçekleşen törene GAÜ Rektör Yardımcısı Sadık Ülker, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ile çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

GAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saadettin Yıldız, gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, “Türkiye için Atatürk neyse Kıbrıs içinde Rauf Raif Denktaş odur. Bu kıyaslama size abartılı görünebilir ama Türkiye de bir var oluş mücadelesi verildi onunda lideri Mustafa Kemal Atatürk idi. Kıbrıs’ta ki varoluş mücadelesinin lideri de merhum Rauf Raif Denktaş tır” dedi.

GAÜ Öğretim görevlilerinden Latif Akça ise, konuşmasına, Denktaş’ın bir şiiri ile başlayarak, Denktaş için vatan ve millet kavramlarının değerinden bahsetti.

“Denktaşca”  dergisinin ilerlediğini söyleyen Akça, KKTC üniversitelerinin işbirliğinde dergiyi oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, Dentaş’ın anıt mezarının henüz yapılamadığından duyduğu üzüntüyü paylaşan Akça, öğrencilere, mezun olduktan sonra gidecekleri yerlerde Kıbrıs Türkünün 90 yıllık mücadelesini anlatmalarını istedi.

Araştırmacı yazar Harid Fedai ise, Kıbrıs Türk tarihinden bahsederek, milli mücadele günlerinde yaşanan anılara değindi.

Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş belgeselinin izlenmesinin ardından, fotoğraf sergisi gezildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.