1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAUF DENKTAŞ, İTİRAZ DAVASI DOSYALAYACAK
RAUF DENKTAŞ, İTİRAZ DAVASI DOSYALAYACAK

RAUF DENKTAŞ, İTİRAZ DAVASI DOSYALAYACAK

Rauf Denktaş, itiraz davası dosyalayacak

A+A-

Çatalköy Belediyesi’ne ait halk plajının, Bakanlar Kurulu kararıyla Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu şirkete kiralanmasıyla ilgili dava 19 Ekim’e ertelendi

Emine UYSAL

Çatalköy Belediyesi’ne ait halk plajının, Bakanlar Kurulu kararıyla, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu şirkete 49 yıllığına kiralanmasıyla ilgili açılan dava, dün yine mahkeme gündemindeydi.

Çatalköy Belediyesi ve Shayna Beach’in (halk plajı) işletmecisi Güven Bardi’nin açtığı davanın duruşması, 19 Ekim 2016’da yapılacak.

Çatalköy halk plajının 49 yıllığına Rauf Denktaş’ın da ortağı olan D&S Properties’e kiralanması üzerine Bakanlar Kurulu aleyhine, Shayna Beach’in işletmecisi ve Çatalköy Belediyesi, Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava dosyalamış ve ara emri alınmıştı.

Mahkemeden alınan ara emriyle, kira sözleşmesi imzalanması engellenmişti. Rauf Denktaş, alınan ara emrine itiraz etmiş, bu dava da görüşülmek üzere düne ertelenmişti.

YİM’de görüşülen davada, davacı taraf olan Çatalköy Belediyesi ve Güven Bardi adına avukat İsmet İzer, bakanlık adına Başsavcılık, Rauf Denktaş ve D&S Properties Ltd adına avukatlar Oktay Feridun ve Serhan Çınar adına avukat Oktay Çınar hazır bulundu.

Rauf Denktaş’ın avukatı dün itiraz dosyalayacaklarını beyan etti. Dava 19 Ekim’e ertelendi. Ara emri yürürlükte kalacak.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.