1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RAUF DENKTAŞ” KİTABI
“RAUF DENKTAŞ” KİTABI

“RAUF DENKTAŞ” KİTABI

Yvonne Çerkez, yazdığı “Rauf Denktaş” isimli kitabını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na takdim etti.

A+A-

EROĞLU: “DENKTAŞ GÖRÜŞMECİLİKTEN ÇEKİLDİKTEN SONRA UZLAŞMADAN KAÇAN TARAFIN RUMLAR OLDUĞUNU HERKES GÖRMÜŞTÜR”

Yvonne Çerkez, yazdığı “Rauf Denktaş” isimli kitabını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na takdim etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret edip kitabını sunan Çerkez’e Altan Hüseyin eşlik etti.

Hüseyin, Eroğlu’na Çerkez’in özgeçmişi hakkında bilgi vererek, Rauf Denktaş kitabının 2010 yılında ortaya çıkan bir fikir olduğunu ve 18 ay boyunca Çerkez’le Denktaş’ın, kitapla ilgili görüşmeler yaptıklarını anlattı. Hüseyin, kitapla ilgili çalışmalar sırasında TC’nin eski, Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’le de görüşüldüğünü kaydetti.
Kitap üzerinde çalıştıkları sırada Denktaş’ın Nobel’e aday gösterilmesi için başvuru yapmaya karar verildiğini ve Denktaş’ın bu adaylığa itiraz ettiğini anlatan Hüseyin, hazırlanan kitabın KKTC’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Kitabın birçok üniversite kütüphanesine girdiğini ve Güney Kıbrıs’ta da ilgi gördüğünü dile getiren Hüseyin, kitabın sadece KKTC’de değil birçok ülkede satışa sunulduğunu ve kısa bir süre sonra Türkçesinin de satışa çıkacağını belirtti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çerkez’i kitabının başarısı nedeniyle kutlayarak, kitabın kütüphanelerde yer almasının önemine işaret etti.
Eroğlu, Denktaş’ın Kıbrıs’taki mücadele yıllarının başından KKTC kurulana kadar geçen süreye dahil olması ve KKTC kurulduktan sonra da anlaşmalara imza koyması nedeniyle tarihi bir sima olduğunu söyledi.

Nobel’e aday olmak istememesinin yine Denktaş’ın büyüklüğünü ortaya koyduğunu kaydeden Eroğlu,  Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nü ayrı bir devlet çatısı altında toplama mücadelesi verdiğini ve başarılı olduğunu belirtti.

Denktaş’ın amacını gerçekleştirmesinin ardından da iki komşu devletin barış içinde nasıl yaşayabileceği konusunda çalışmalar başlattığını belirten Eroğlu, 77-79 yıllarında imzalanan anlaşmaların da bu düşüncenin eseri olduğunu söyledi.

Bugüne kadar hep Rum tarafının uzlaşmadan kaçtığını ama uluslararası camiada hep kaçan Denktaş’mış gibi gösterildiğini söyleyen Eroğlu, “Denktaş görüşmecilikten çekildikten sonra uzlaşmadan kaçan tarafın Rumlar olduğunu herkes görmüştür” dedi.

Yvonne Çerkez ise kitabının gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek kitabının Türkçeye çevrilmesi konusunda destek istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.