1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAUF RAİF DENKTAŞ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI HİLMİ ÖZEN
RAUF RAİF DENKTAŞ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI HİLMİ ÖZEN

RAUF RAİF DENKTAŞ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI HİLMİ ÖZEN

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde 2011 yılında kurulan Rauf Raif Denktaş Araştırma Merkezi Başkanlığı’na Hilmi Özen’in getirildiği bildirildi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde 2011 yılında kurulan Rauf Raif Denktaş Araştırma Merkezi Başkanlığı’na Hilmi Özen’in getirildiği bildirildi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Rauf Raif  Denktaş Araştırma Merkezi’nin amacı özetle şöyle sıralandı:

Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığına ve Milli Mücadelede Rauf Raif Denktaş’ın tarihsel işlevine ilişkin somut tarih araştırmalarının sürdürülmesi; Yakın Doğu Bölgesi-Türkiye-Kıbrıs üçgeninde tarih dinamiklerinin ele alınması; Geçmişin aydınlanması kadar bunun günümüze ve geleceğe ışık tutması; Kaydedilen ilke, esas ve amaçlar doğrultusunda, ilgili arşivin zenginleştirilmesi; Düzenlenen ve düzenlenecek olan etkinliklerle Rauf Raif Denktaş’ın hatırasının canlı tutulması.”

Açıklamada, Merkez’in Rauf  Raif  Denktaş ile ilgili arşivin YDÜ Büyük Kütüphanesi’nde araştırmacıların kullanımına hazır olduğunu hazır olduğu kaydedildi.

Rauf Raif Denktaş Araştırma Merkezi Başkanlığı’na getirilen Hilmi Özel’in öz geçmişi şöyle:

“Hilmi Özen 1963 yılında Ankara  Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1965-1967 yılları arasında Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Kurucusu ve Baş Yönetmen oyuncusu ve 1967-1990 yılları arasında da Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü olarak görev yaptı.  1992-2005 yılları arasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Halkla İlişkiler ve Sanat Danışmanı olarak görev yaptı.  Halen Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.