1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “REFERANDUMDAN SONRA MECLİS GÜVEN TAZELEMELİ”
“REFERANDUMDAN SONRA MECLİS GÜVEN TAZELEMELİ”

“REFERANDUMDAN SONRA MECLİS GÜVEN TAZELEMELİ”

Halk hayır meclis evet demişse, meclis halkı temsil etmiyordur...

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Başkanı İzzet İzcan, Meclis’teki tüm partilerin onayını alarak referanduma sunulmuş olan Anayasa’ya halkın hayır oyu verdiğine işaret ederek, bu durumun “Meclis’in halkı temsil etmediği” anlamına geldiğini savundu ve Meclis’in “güven tazelemesini” istedi.

İzcan ve BKP yetkilileri bugün basın toplantısı düzenleyerek Anayasa referandumu ve yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

BKP’nin seçimlerden önce belirlediği her iki hedefini de gerçekleştirdiğini ifade eden İzcan, hem Anayasa’ya hayır oyu verildiğini hem de belediye seçimlerinden başarıyla çıktıklarını söyledi.

İzcan, Meclis Başkanı Sibel Siber’i seçim reklamlarında yer aldığı gerekçesiyle eleştirdi.

Anayasa değişikliğine hayır oyu vermelerinin gerekçelerini tekrarlayan İzcan, Meclis’teki tüm partilerin onayını alarak referanduma sunulmuş olan Anayasa’ya halkın hayır oyu verdiğine işaret etti.

İzcan bu durumun “Meclis’in halkı temsil etmediği” anlamına geldiğini savunarak, Meclis’in güven tazelemesi gerektiğini iddia etti.

“Ya halka gitsinler ya da iradelerini tanımayız” diyen İzcan, Anayasa değişikliğinden neler beklediklerini yineledi ve böyle bir anayasa için çalışacaklarını ifade etti.

İzcan sözlerine “seçimin galibi ittifakımızdır” diye devam ederken, ittifaklarına bundan sonra, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil diğer süreçlerde de devam edeceklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.