1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. REFİYE TIP TARİHİNE GEÇECEK
REFİYE TIP TARİHİNE GEÇECEK

REFİYE TIP TARİHİNE GEÇECEK

ABD'de milyonda bir görülen Gardner sendromu hastalığı tedvisi gören Refiyee Yılmaz, tıp tarihine geçecek. Genç kız, bir ay içinde mide, pankreas, karaciğer, böbrek, kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli olacak

A+A-

Milyonda bir görülen Gardner sendromuna yakalanan ve Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi için Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci tüm hızıyla sürüyor.

ABD'deki tedavisi sırasında ince bağırsağın dışında 5 nakil daha olması gerektiği anlaşılan Refiye için gerekli tüm organlar bulundu. Genç kız, bir ay sonra aynı anda mide, pankreas, karaciğer, böbrek, kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli olacak. Takılan ince bağırsağı ise dışarı çıkarılarak bir yıl bu şekilde yaşayacak. Nakil sonrası enfeksiyon kapmaması için tedavisi devletin kiraladığı evde devam edecek. Operasyondan 6 ay sonra Türkiye'ye gelecek olan genç kız, yaklaşık bir yıl sonra bu kez ince bağırsağının içeri alınması için yeniden Amerika’ya gidecek.

Tedavi olmak için 14 Nisan 2013 tarihinde Esma Yılmaz ile Amerika'ya giden 24 yaşındaki Refiye, “İnce bağırsak nakli olacaktım şimdi doktorlarım 5 organ nakli daha olacağımı söyledi. Aynı anda 6 nakil olacağım. 6 ay burada kaldıktan sonra Türkiye’ye döneceğim. Bir yıl Türkiye’de kaldıktan sonra ise tekrar Amerika’ya gelerek dışarı verilecek olan ince bağırsağım içeri alınacak” dedi.

Kızının tedavisi için çaba gösterenlere teşekkür eden Baba Mustafa Yılmaz, “Kızımı 6 organ birden nakledilecek. Kızım nakilden sonra buraya gelecek. Bir sene sonra ise yarım kalan tedavisi için tekrar Amerika’ya dönecek. Vizem çıkar çıkmaz onların yanına gideceğim. Bir kızım daha var o da doğum yapmak üzere. Onun yanında da olmam gerekiyor. Bu süreç hepimizi çok yıprattı” dedi.

Kaynak:Posta

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.