1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. REGAİB KANDİLİ YARIN GECE İDRAK EDİLİYOR
REGAİB KANDİLİ YARIN GECE İDRAK EDİLİYOR

REGAİB KANDİLİ YARIN GECE İDRAK EDİLİYOR

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY: “BU GECENİN, İNSANLIĞI TEHDİT EDEN TERÖR, ŞİDDET, SAVAŞ VE DÜŞMANLIKLARIN YERİNİ BARIŞ VE HUZURA BIRAKMASINA VESİLE OLMASINI NİYAZ EDİYORUM”

A+A-

Her yıl idrak edilen beş mübarek geceden dört tanesini içerisinde barındıran üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili yarın gece idrak edilecek.

Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Regaip Gecesi vesilesi ile yaptığı yazılı açıklamada, Hz. Muhammet’in Regaip Gecesi’nin de içinde olduğu Şaban ayının 15. gecesi, Cuma Geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda yapılan duaların kabul olacağını müjdelediğini anımsattı.

Regaip Gecesi’nin Müslümanlarca asırlardır dua, ibadet, tövbe edilerek, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak değerlendirildiğini kaydeden Atalay, Müslüman Türk Milletinin de üç ayların ilk Cuma gecesinde idrak edilen Regaib Kandili’ni bir bayram havasında karşıladığına işaret etti.

Atalay, böyle gecelerin öksüze, yetime, yolda kalmışlara yardım etme duygularının güçlendiği, birlik, beraberlik, dayanışma gibi insana has değerlerdeki aşınmaların onarıldığı, sosyal dokunun sağlamlaştırıldığı geceler olduğunu söyledi.

Talip Atalay, “Bu gecede Kur’an-ı Kerim okunmalı, tövbe, istiğfar ve dua edilmeli, kimsesiz, öksüz- yetim, hasta ve yaşlılar ziyaret edilerek mutlu olmaları için gayret gösterilmeli, dargın ve küskünler barıştırılmalıdır” dedi.

Kandil gecesinde camilere gitmeye, camilerde yapılan sohbetleri dinlemeye, toplu halde ibadet ve dua yapmanın huzur ve sevabını almaya gayret edilmesi gerektiğini kaydeden Atalay, Ahirete göç etmiş yakınlar için Fatiha, ihlas, Yasin ve Mülk sureleri okunup hediye edilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle büyüklerin, anne ve babaların kandilleri mümkünse yanlarına gidilerek tebrik edilmesi gerektiğini de vurgulayan Atalay, çocuklara onları sevindirecek hediyeler verilmesi gerektiği kaydetti.

Tüm Müslümanların Regaip Kandilini kutlayan Atalay, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.

Atalay, “Bu gecenin, insanlığı tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlıkların yerini barış ve huzura bırakmasına vesile olmasını, ibadet ve dualarımızın kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Açıklamada ayrıca yarın 20:30-21:20 arasında yer alacak Girne- Nurettin Ersin Paşa Camisi’ndeki Regaib Kandili Programı’nın BRT’den canlı yayımlanacağı belirtildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.