1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REHBERLER BİNAYA KAVUŞTU
REHBERLER BİNAYA KAVUŞTU

REHBERLER BİNAYA KAVUŞTU

Turizm Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Rehberler Birliği arasında birliğin kullanımına verilen binaya ilişkin protokol imzaladı.

A+A-

KITREB’E BİNA VERİLDİ

Turizm Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Rehberler Birliği arasında birliğin kullanımına verilen binaya ilişkin protokol imzaladı.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre 1977 yılından itibaren kalıcı bir binası olmayan Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokol uyarınca birlik binasına sahip oldu.

SUCUOĞLU: "REHBERLER TURİZMİN OLMAZSA OLMAZI"

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, rehberlerin yıllardır bina sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun kendilerini de rahatsız ettiğini belirtti.

Sucuoğlu, uzun arayışlar sonucunda Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne ait bir binanın üst katını KITREB’in kullanımına verdiklerini ve bu çerçevede protokol imzaladıklarını kaydetti.

Rehberlerin turizmin olmazsa olmazı olduğunu da ifade eden Sucuoğlu, ülkenin tarihini ve kültürünü tanıtan rehberlerin turistle en fazla vakit geçiren kişiler olduğunu da belirtti.

ALTINER: “YILLARDIR EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORDUK”

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner ise yaptığı konuşmada Bakan Sucuoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.

Altıner, yıllardır eksikliğini hissettikleri binaya kavuşmaya öncelik verdiklerini belirtti.

Bugünün KITREB adına bir milat olduğunu da dile getiren Altıner, birliğin kullanımına verilen binayı sahiplenip koruyacaklarını kaydetti.

Altıner, Bakan Sucuoğlu’nun her zaman kendilerine destek olduğunu ve her konuda sektörle birlikte hareket ettiğini söyleyerek, bakanlığın yürüttüğü turizm politikasından da memnun olduklarını ifade etti 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.