1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
"REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre,

A+A-

BAKAN ŞAHALİ VERİMLİ, REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR SEKTÖR İÇİN ÇALIŞTIKLARINI SÖYLEDİ

“Büyükbaş Hayvanlarda Süt Yağ Oranının ve Kalitesinin Artırılması, Küçükbaş Hayvanlarda Süt Üretiminin Miktar ve Kalitesinin Artırılması” konulu çalıştay dün akşam Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’de gerçekleştirildi.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, çalıştayın açılışına katılan Bakan Erkut Şahali yaptığı konuşmada, ülkenin ihracatında önemli bir yere sahip olan süt sektörünün rekabet gücünün artırılması gerektiğini, bu çerçevede Bakanlığın hayvan ıslahını sağlamak için yasal çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Verimli, rekabet gücü yüksek bir sektör için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Şahali, üretici, akademi, ilgili meslek örgütü ve devlet kurumlarının eşgüdüm içerisinde çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Şahali, üreticilerin kendini geliştirmesi açsından çalıştay kapsamında yer alacak “Hayvan Besleme, Yetiştirme Teknikleri” panelinin önemli olduğunu söyledi.

KÜRŞAT

Süt Endüstrisi Kurumu Müdürü Fide Kürşat ise hayvan üreticilerini bilgilendirmek için SÜTEK olarak, YDÜ Veteriner Fakültesi, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile bir dizi eğitim çalışması başlattıklarını, bunlardan ilkinin çiftlik ziyaretleri olduğunu anlattı.

Kürşat, süt sektöründe hijyen, kalite ve verimin artırılması, AB standartlarının yakalanması için hem üretici, hem de tüketici bilincinin gelişmesinin gerektiğini ifade etti.

ESENDAL

YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Ömer Memduh Esendal da konuşmasında, YDÜ Veteriner Fakültesi’nin halihazırdaki hayvan hastalıklarının çözümü veya olası sorunların önlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Hayvan Besleme, Yetiştirme Teknikleri ve Islah konulu panelde Hayvan Besleme ve Sürü Danışmanı Prof. Dr. Melih Yavuz, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Eren, YDÜ Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden Doç. Dr. Dilek Arsoy ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Veteriner Hekim Mustafa Naimoğluları sunum yaptı.

Çalıştay, KKTC Süt Endüstrisi Kurumu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile YDÜ Veteriner Fakültesi’nin katkılarıyla, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın himayelerinde düzenlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.