1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. REKABET KURULU PANEL DÜZENLEDİ
REKABET KURULU PANEL DÜZENLEDİ

REKABET KURULU PANEL DÜZENLEDİ

KKTC Rekabet Kurulu “Rekabet Politikası Uygulamaları ve Etkileri” konulu panel düzenledi.

A+A-

KKTC Rekabet Kurulu “Rekabet Politikası Uygulamaları ve Etkileri” konulu panel düzenledi.

Sayıştay Binası’nda yer alan panelde, Avrupa Birliği, Türkiye ve ülkedeki rekabet hukuku alanındaki gelişmeler ve uygulamalar ile piyasalardaki etkiler ele alınırken; ilgili paydaşlar Rekabet Kurulu Yasası’nın uygulanması ve etkileri konusunda bilgilendirildi.

Türkiye’nin Soma İlçesinde meydana gelen felakette hayatını kaybeden şehitler huzurunda yapılan 1 dakikalık saygı duruşu sonrası başlayan panelde, KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Dr. Yenal Süreç ile Türkiye Rekabet Kurumu İkinci Başkanı Kenan Türk’ün birer açılış konuşması yaptı.

Avrupa Birliği, Türkiye ve ülkedeki rekabet hukuku alanındaki gelişmeler, uygulamalar ve piyasalardaki etkilerin ele alındığı panelin moderatörlüğünü Türkiye Rekabet Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Erdal Türkkan yaptı.

Panele KKTC Rekabet Kurulu üyesi Doç. Dr. Figen Yeşilada, Türkiye Rekabet Kurulu üyesi Fevzi Özkan, Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ ile AB Hukuk Uzmanı Latif Aran konuşmacı olarak katıldı.

Panel, kamuoyu ve ilgili paydaşların Rekabet Kurulu Yasası’nın uygulanması ve etkileri konusunda bilgilendirmesi amacıyla yapıldı.

KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Dr. Yenal Süreç açılış konuşmasında, Türkiye’de meydana gelen felaketten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Türk halkına başsağlığı diledi.

Süreç, rekabet kurulu olarak paydaşlarını bilgilendirmek amacıyla sürekli bu tip panellerin düzenlendiğini belirterek, kendilerine destek veren Türkiye Rekabet Kuruluna teşekkür etti.

Rekabet ortamının korunmasının, geliştirilmesinin ve bozulan rekabet ortamının yeniden tesisi için çalıştıklarını, bağımız ve tarafsız bir kurul olduklarını ve kararlarını da bu çerçevede aldıklarını anlatan Süreç, çalışmalarında hesap verebilirlik tutarlılığının da önemine vurgu yaptı. 

Süreç, ekonomik verimlilik, sürdürülebilir bir rekabetin yerleştirilmesi ve saygın bir rekabet kurumu tesis etmek için çalıştıklarını belirterek, rekabetin tesis edildiği piyasalarda toplum için de üretim kalitesi, kaliteli ürün ve maliyetlerin düşmesi gibi olumlu gelişmelerin de olduğunu kaydetti.

Konuşmasında rekabet kurumları ile ilgili dünyadan örnekler  de veren Süreç, hükümetten de rekabet ortamının geliştirilmesi için yasal konularda destek beklediklerini söyledi.

Türkiye Rekabet Kurumu İkinci Başkanı Kenan Türk de, Soma’daki faciadan dolayı yaşadıkları acıyı dile getirerek, şehitleri andı.

Türk, konuşmasında Türkiye’deki rekabet çalışmaları hakkında bilgiler vererek, çağdaş demokrasilerde rekabete açık bir piyasada rekabet kurullarının önemine vurgu yaptı ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kenan Türk, piyasaların sağlıklı ve düzenli işlemesi, tekelleşmesinin önüne geçilmesi için rekabet kurulunun büyük önem taşıdığını da vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.